Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Yaya Touré visade varför han är en av de bäst betalda

Inte utan att man lider med Sunderland som gjorde en jättematch i Ligacupfinalen, som hade en mäktig inramning, och “den llilla” klubben hade ledningen med 1-0 till en bit in i andra halvlek. Fabio Borini ordnade ledningen och länge såg det ut som om kollektivet skulle kunna stjälpa det stjärnspäckade gänget.

Men icke, Manchester City tog hem Ligacupen efter att ha vänt matchen under ett par minuter i andra halvlek. Yaya Touré visade klassen när han drog in kvitteringen från 29 meter. En delikatess och helt otagbart men det är klart att Sunderlands mittfält kunde legat tajtare på honom men Touré är en världsstjärna vilket syntes där.

Inte underligt att Touré har runt två miljoner kronor i veckolön och dessutom en möjlighet att få upp den till två och en halv om klubben vinner titlar, enligt denna artikel i Telegraph, och han visade vägen på Wembley.

Tätt därefter hade Sunderland missflyt och en boll styrdes via en back till Samir Nasri som också briljerade med en yttersida som var lika otagbar som kvitteringen. Heder till Sunderland som reste sig och faktiskt skapade lägen och Steven Fletcher lär aldrig glömma sitt haveri när han hade världens möjlighet att kvittera, och istället blev det 1-3 lite senare.

Gillade intervjun med Gus Poyet efteråt där han ödmjukt sa sig vara stolt över spelarna och fansen och att de hade gett allt mot ett av världens bästa lag. Verkligheten hann ikapp Sunderland och det var naturligtvis rättvist att City vann och för Manuel Pellegrini var det säkert skönt att bocka av en titel.

Blir det fler? Ja, både Premier League och FA-cupen är möjliga men däremot är det inte troligt att man vänder borta mot FC Barcelona i Champions League. För något av topplagen i Premier League innebär dessutom Citys seger att en plats i Europa League går till lag nummer sex i tabellen, och nästa säsong ger en seger i Europa League en plats i Champions.

Sebastian Larsson gjorde en stabil insats på mittfältet och krigade på rejält och kul att han fick chansen från start, men mittfältaren var minst sagt besviken när han blev utbytt. Vem han svor emot gick inte att se, om det var mot fjärdedomaren eller någon i klubben?

Publicerad 2014-03-02 kl 17:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons