Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Europavägen tog Mahlangu till Göteborg

May Mahlangu är en kunglig värvning för IFK Göteborg. Utan tvekan en av allsvenskans bästa spelare även om det kanske dröjer till en bit in i april innan han kan gå för fullt. Sydafrikanen fick ge med sig på en punkt, han fick gå med ett avtal som sträcker sig över hela säsongen och inte bara sex månader, och sedan får han inte den lön han önskade men är givetvis bra betald.

Med honom får IFK Göteborg inte bara en bollvinnare utan även en offensiv drivkraft som med djupledslöpningar kan se till att man får ännu bättre tryck på motståndet. Förstår Håkan Mild som gick på det här spåret när det gick att lösa ekonomiskt, även om en anfallare hade varit en prioritet högre, men det är en potent spelare som fyller en del av luckan efter Farnerud.

För Mahlangu är Blåvitt rätt plats när det handlar om att få en möjlighet till spel i Europa som är ett skyltfönster. Mittfältaren har inte hymlat om att han vill vidare till större pengar och större klubbar och den avslitna hälsenan i somras satte inte bara stopp för HIF:s guldplaner utan även på sydafrikanens flyttplaner och det är i Sverige han är ett namn.

Visst, Helsingborg kan fortfarande nå Europa League via Svenska cupen men det hände en hel del stökigheter i klubben under sista tiden och Roar Hansens manskap ser inte alls lika starkt ut som Mikael Stahres så ur det perspektivet är valet förståeligt. Givetvis inser jag att många HIF:are som blir besvikna men sydafrikanen Mahlangu är en yrkesman som har en kort karriär där han ska maxa sina intäkter.

Han gav Helsingborg mycket under sin kontraktstid och nu vill han vidare ut i Europa och då är Blåvitt en bättre språngbräda än HIF. Det är heller ingen hemlighet att Malmö FF var hans förstaval med ett kval till Champions League. Nej, man behöver inte gilla det men det är fel att förfölja och hota spelare som byter klubbar.

En verklighet alla måste förhålla sig till, inklusive fans, och det handlar om att få till bästa möjliga lag på billigast sätt och nå framgångar och ibland tappar man spelare. Naturligtvis finns det aspekter där spelare som fostrats i en klubb eller har en extremt lång anknytning med en klubb kan väcka starka känslor vid klubbyten, men det måste vara möjligt att ta kliv även inom Sverige.

Publicerad 2014-03-04 kl 12:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons