Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rätt att stoppa matchen - fotbollen måste ha hjälp

En supporter är död efter oroligheterna i Helsingborg inför HIF-Djurgården och tyvärr hände det som en del varnat för. Oerhört sorgligt. Det andra fotbollsrelaterade dödsfallet i Sverige och det var givetvis rätt att stoppa matchen och inte spela klart den.

Synd bara att man inte kunde blåsa av den tidigare för att undvika att en del Dif-fans tog sig in på planen och bråkade med vakter och polis. Det är förståeligt att det blir oroligt bland Dif-fansen, men det är är synd att det inte går att hålla tillbaka vreden och ilskan när det inte blir avblåst och stoppat.

Fotbollen är aldrig så viktig att den ska ta över när en person mist livet på vägen till matchen. Där måste man visa att fotbollen tar avstånd och kliver bort från matcher, mål och tacklingar som då blir oväsentligt. Det är inte att ge efter för våldet utan det handlar om respekt för en människas liv och signalerar att man sätter liv före idrott.

En sorgens dag för fotbollen där vi annars såg ytterligare positiva tecken i tisdags där Supporterunionens Tony Ernst och Sef-basen Lars-Christer Olsson i tisdags undertecknade ett gemensamt manifest för trygga, säkra och stämningsfulla matcher. Faktum är att det blivit säkrare och tryggare kring de allsvenska arenorna och parterna har närmat sig varandra vilket är avgörande men det här slår rakt emot den bilden.

Det är oerhört viktigt att klubbar, fans och förbund jobbar ihop för att försöka få bort det här och jag vet att det redan sker ett stort jobb. Sedan handlar det om att ta hjälp av myndigheterna men det har varit uppenbart på senare år att fotbollen inte alltid fått det stöd man behövt i form av lagar, regelverk och resurser.

Ännu så länge är det inte klarlagt exakt vad som skedde när Dif-supportern blev så skadad att han senare avled och det är upp till polisen att lösa det och sedan får rättssystemet straffa eventuellt skyldiga till det. Förhoppningen är att man kan klarlägga händelserna och se till att få bort de som ställer till med bråk i samband med fotbollen.

Publicerad 2014-03-30 kl 16:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons