POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En gryningsräd i Lund med VM-hjältarna från ’94

Fick hoppa in som moderator på Studentafton i Lund när Martin Dahlin, Tommy Svensson och Thomas Ravelli kom på besök med anledning av 20-årsjubileumet av bronset under VM i USA 1994.

Det var rejält tryck i Stora Salen i AF-borgen när bronshjältarna tågade in till GES VM-låt och det är uppenbart att de satt ett avtryck som fortfarande varar.

HÄR SER NI HELA UTFRÅGNINGEN AV VM-HJÄLTARNA.

Som Lundabo i exil var det stort och hedrande att få vara en liten del av en Studentafton där jag själv sett många gäster och där en rad profiler gästat, från Zappa till Bergman och från Palme till Reinfeldt och så vidare.

Sport och fotboll är inget ämne som förekommit frekvent men sett till att det var närmare 800 personer på plats kanske det är ett bra spår? Även en hel del lokala medier skildrade VM-hjältarnas gästspel som Sydsvenskan, Kvällsposten, Sveriges Radio, Lundagård och Radio AF.

Sett till hur mycket autografer de fick skriva och så många bilder som togs så lär det bli drag i sommar när SVT kommer med en dokumentär om gänget som tog VM-brons och även ska spela en match i Båstad 29 juni.

Efter framträdandet väntade en klassisk sittning i någon av de många festsalarna med pytt-i-panna, stekt ägg, bearnaise, HP och rödbetor. Till det gällde nubbe och öl och sedan följde kaffe, kaka och punsch.

En fantastiskt rolig sittning även om jag trots mitt förflutna i Lund (eller kanske på grund av?) aldrig förstått det här med att sjunga. Många sköna stories från Ravelli och vi jublade alla åt vinnaren av Mästarnas Mästare många gånger…?

Sedan pågick “nachspielet” till gryningen, det ska dock sägas att Martin Dahlin försvann tidigt för han skulle till Monaco tidigt och sedan Tommy Svensson men innan dess hann han läsa Karin Boye-dikten i sitt uppskattade tacktal.

Thomas Ravelli vek inte ner sig i första taget utan hängde i en bra stund och det var förbannat kul att se honom dominera och det var svårt att inse att han och jag var äldst även om jag stannade en bra bit efter honom.

Fick under gårdagen frågan på twitter av kollega Ekwall om arvodet som moderator sett till att det borde vara en rejäl budget när Dahlin och Ravelli kom på besök men Studentafton betalar aldrig något gage utan står bara för resan. Så det var en ära att få frågan och svara ja när Arne Hegerfors fick lämna återbud.

Publicerad 2014-04-03 kl 18:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå