POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sunt förnuft att låta 1-1 stå sig

Inga beslut i världen kan vrida tillbaka klockan och ändra på tragedin där en Dif-supporter miste livet i Helsingborg. SvFF:s Disciplinnämnd kom fram till att inte göra annat än att fastställa 1-1 som slutresultat mellan Helsingborg-Djurgården och det är skönt att sunt förnuft får råda, även om det krävs att man hänvisar till särskilda omständigheter i beslutet.

Förutom att det hade varit tungt för klubbarna och dess fans att antingen spela om eller spela klart så vore det säkerhetsmässigt en risk. En del kanske anser att HIF borde vunnit matchen med 3-0 men det hade varit fel sett till vad som skedde och det är något som givetvis nämnden tar hänsyn till.

Ser att HIF:s sportchef Jesper Jansson säger att det får konsekvenser för svensk fotbolls framtid utan att utveckla det mer. Det är givet så att det är eventuellt förlorade poäng och att det fanns beteenden bland fans på bägge sidor som var felaktigt men i det här läget med en död person så får man lägga det åt sidan.

Bästa sättet att visa respekt för alla inblandade är denna väg även om man i vanliga fall vill spela klart matcher, men det här är något annat och då är det riktigt att gå på en annan lösning. Förhoppningsvis slipper Disciplinnämnden att hantera liknande fall framöver och att man får stopp på det värsta våldet kring fotbollen.

Fortfarande kan föreningarna bli straffade av nämnden, och det är givetvis rätt att dela på besluten. Sedan kan man konstatera att straff för klubbarna har en begränsad effekt och jag tror snarare att de är negativa sett till att de ofta träffar dem ekonomiskt och det hjälper knappast säkerhetsarbetet eller de som vill ha bort våldet och hoten.

Givetvis får beslutet konsekvenser för svensk fotboll, men det hade det fått oavsett vilket linje man hade gått på. Det är ett oerhört svårt beslut att fatta och det är naturligtvis så att alla parter inte kan bli helt nöjda men det kan aldrig vara så att fotbollen och poängen kan vara viktigare än en människas liv.

Dagens Nyheter besökte i helgen Bollstanäs där den avlidne Stefan “Myggan” Isaksson var en tongivande profil och det var ett starkt reportage som var oerhört sorgligt att läsa. Uppskattar att man döper en minnesfond efter honom och på så sätt hedrar hans minne och i helgen höll laget en tyst minut för honom.

Publicerad 2014-04-14 kl 12:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå