POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Överlever Pep Guardiola och därför är Atletico mitt gäng

Det blev aldrig någon match i München. Real Madrid använde sig inte bara av spelvändningar utan även av fasta situationer och dödade CL-semifinalen redan före pausen. Det var aldrig någon kamp.

Bland det sjukaste jag sett i perspektivet att det var de regerande mästarna som var på hemmplan, men ändå var laget chanslöst. I videobloggen ger jag min syn på Pep Guardiola och varför jag håller på Atletico Madrid men tror på Chelsea.

[youtubeplay id=”om943A_WBfQ” size=”large”]

Hade velat sitta bredvid Franz Beckenbauer under matchen.

***

Philadelphia Flyers är inte ishockey för mig, det är en livsfilosofi. Kolla in dokumentären om mitt hockeygäng som jag hoppas kör över “King Henrik” i natt. Helt fantastiska interiörer.

[youtubeplay id=”Ms68m8ZP528″ size=”medium”]

Inser naturligtvis problematiken i att jag kan gilla hårda tag i en hockeyrink men att jag inte ens kan se MMA utan att må illa eller inte vill att folk slåss på läktarna. Jag brottas med det.

Samtidigt är jag präglad av att vi bodde i Philadelphia när jag var liten och då fastnade jag för alla lagen från “the city of brotherly love” och jag har varit på arenorna i South Philly och sett Eagles, Phillies, Flyers och 76:ers. Även sett the ClashSpectrum.

Jag vet att fansen i Philadelphia är ökända för sin ovänlighet – klassikern är när de buade ut tomten och kastade snöbollar på honom – men framsidan av myntet är passionen för sporten och lagen. Känslan förstärks av att man sällan vinner och det oftast slutar med att snöpliga förluster vilket har en sammansvetsande effekt.

Philadelphia-fansen är lite som “Rocky“, de ger aldrig upp och oftast slutar det med en hedersam förlust.

***

Valborg var förr i tiden upp i gryningen och sedan rätt mycket alkohol i ett par dygn. Skönt att jag vuxit i från det.

***

Vill helst se Elfsborg-Helsingborg i cupfinalen – vore bäst sportsligt sett till att två lag i så fall fått göra upp om en plats i Europa League förutom en titel – men tror knappast HIF kan rubba MFF. Sirius kan givetvis skrälla men för svensk fotboll är det kanon om Borås-laget får en plats i Europa då man är så högt seedat att man nästan kliver rakt in i gruppspelet.

Publicerad 2014-04-30 kl 11:16

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå