Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vi journalister har också brustit kring Tyresö

I kväll spelar Tyresö FF final i Champions League och SvFF-basen Karl-Erik Nilsson vill ha en dag med fokus på det sportsliga, säger han i en artikel där han anser det vara rimligt med ett förskott till klubben/bolaget som i princip är i konkurs. Inte underligt att Nilsson vill slippa alla andra pinsamheter.

Var med i Radiosporten i tisdags kväll och snackade om Tyresö och hur pinsamt det är för det svenska förbundet, för Uefa och Michel Platini och att det skadar svensk damfotboll. För det måste vara något alldeles extra pinsamt för Platini som sålt in Financial Fair Play och allt som det står för och nu får han kolla in ett konkursbo på ena sidan i en final.

ANNONS

Knappast något som stärker svensk fotboll internationellt, heller. Det är givetvis synd om spelarna som inte kan hjälpa det och de får se på en eventuell triumf precis som Zlatan kollar på sina ligatitlar med Juventus. Det vill säga att det är vinster för honom, att klubben miset dem på grund av ledningens fusk är en annan sak.

Även vi sportjournalister får dra på oss skämsmössan. Det är för dåligt att det här kunnat fortgå utan att vi granskat luftslottet hårdare. Särskilt efter sexdomen mot Hans Löfgren, då man inte hade behövt vara så smart för att räkna ut att problem skulle tillstå. Fast även vi i medier vill tro på positiva stories och petar inte alltid i det tillräckligt.

***

På lördag åker jag till Landskrona. Då ska en relief på min farfar åter sättas upp på väggen på Landskrona lasarett efter att ha blivit stulen för tre år sedan. Kul att Helsingborgs Dagblad/Landskrona-Posten uppmärksammar det och att en gata ska byta namn, för även om jag aldrig fick chansen att träffa Gösta Lundh, han dog redan 1948, så har jag förstått att han gjorde ett avtryck.

ANNONS

Legendariske sportkrönikören Richard Dahl på NST, som även vann EM-guld i höjdhopp 1958, berättade målande om min farfar när vi träffades efter en Bois-match i slutet på 1990-talet. Dahls syster hade jobbat ihop med min farfar och det var rätt häftigt att 50 år senare höra om hans framfart.

Jag har som sagt aldrig själv bott i Landskrona men i och med att min pappa växte upp där, och att jag som 6-åring fick en Bois-dräkt av Dagmar och Claes Munck af Rosenschöld som då var ordförande i klubben, så har jag fått en relation med staden och klubben. Därför ser jag fram emot att åka dit på lördag.

***

Neil Lennon är på väg bort från Celtic. Blir det Henrik Larsson? Skotska medier och bookmakers tror på det.

Publicerad 2014-05-22 kl 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto