POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ingen skön semester för Erik Hamrén

Sverige har nu förlorat sex raka matcher med det riktiga svenska landslaget. Även om Erik Hamréns landslag var bättre än mot Danmark var det klasskillnad sett till ett Belgien som knappast gick på full fart. Romelu Lukaku skickade in 0-1 efter slarv av Kim Källström och Eden Hazard tryckte in 0-2 på slutet.

Okej, Jimmy Durmaz hade ett skott i ribban men annars var det närmare 0-3 och 0-4 snarare än ett svenskt mål. Det var knappast två landskamper som gav Erik Hamrén ro inför semestern. Det är en rad frågetecken som tornar upp sig inför EM-kvalet och uppenbarligen har inte Oscar Hiljemark och Mattias Johansson övertygat nog för att få mer än strötid på planen.

Jimmy Durmaz och Erkan Zengin var ljuspunkter och det finns en del att hämta där. Annars var det få glädjeämnen under dryga 90 minuter på Friends Arena. Sverige är i en svacka. En rejäl sådan. Naturligtvis finns Albin Ekdal, Martin Olsson och Rasmus Elm. Sedan kommer Zlatan förhoppningsvis vara skadefri.

Trots att vägen till EM I Frankrike är öppen är det svårt att vara hoppfull efter de senaste insatserna. För många tongivande spelare som tappat i kvalitet (Källström, Elmander) och att en del är antingen begränsade eller passar inte spelsystemet och det är tydligt att Hamrén inte har förtroende nog för alternativen,

Sommarem blir viktig då många spelare ska byta klubbar och det är viktigt med speltid och att det går bra. En förhoppning är att en del unga får mer speltid och kan bli alternativ när EM-kvalet drar i gång. För det var länge sedan det kändes lika mörkt kring ett svenskt landslag som efter de här två landskamperna.

***

24 732 var bättre än jag väntade mig sett till hur tomt det såg ut på läktarna.

***

Zlatan Ibrahimovic ville säkert spela för att jaga målrekord men det var underligt kring startelvans skifte och där det under eftermiddagen klarnade kring att ryggen inte var okej. Varför skrev jag då om mörkning? Ja, det hängde ihop med de uppgifter som framkom när landslaget anlände till Friends Arena och det smusslades kring elvan.

***

Vacker hälsning av Mechelen-fansen till Klas Ingesson.

***

Hur kommer det sig att det är så svårt att lösa kvalitet på gräsplanen? Hamrén, Durmaz och Courtois klagade alla på att den bristfälliga planen påverkade spelet och då är den ändå nylagd igen,

Publicerad 2014-06-01 kl 22:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå