Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tror någon att SvFF inte visste att Zlatan var skadad?

Lundhs blogg

Zlatan Ibrahimovic klev av träningen redan under lördagen. Erik Hamrén förklarade att det var ryggkänning men ingen fara för matchen mot Belgien. När förbundet släppte startelvan vid 11:45 under söndagen var lagkaptenen med i startelvan. En dryg timme före avspark så blev det kontraorder och Zlatan var borta.

Det ryggonda sätter stopp och det är väl knappast någon chock att man inte riskerar en värre skada den sista matchen före semestern. Däremot tror jag att förbundet och landslagsledningen hade koll på det tidigare. Samtidigt hade det inte varit en höjdare för biljettförsäljningen till Friends Arena om det svenska dragplåstret saknas.

Räcker att se hur de översta etagen är stängda med draperier och rätt tomt på läktarna i övrigt för att inse svårigheten att sälja biljetter till landslaget. Dra bort Zlatan så blir landslaget ännu kallare. Visst, Belgien har rejält med stjärnor men det är inte Messi, Ronaldo, Rooney eller de riktiga superstjärnorna som drar alla till matchen.

Annons

Därför är jag övertygad om att man mörkade och höll på uppgifterna. Först när man var tvungen att lämna in startelvan då strök man Ibrahimovic och skrev in Ola Toivonen i startelvan och då tappar man inget i form av intresse, men det är givetvis så att trovärdigheten skadas för ett redan sargat förbund.

Nye generalsekreteraren Håkan Sjöstrand är på Friends Arena för att följa landslaget. Förvisso börjar han inte förrän i höst men det är uppenbart att han har en rejäl uppförsbacke. Inte bara externt finns det kritik utan även internt på förbundet och där den famösa bilgåvan fick det att koka av missnöje.

Publicerad 2014-06-01 19:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto