POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

För tufft med nio matcher för Suarez

Luis Suarez stängs av i nio matcher av Fifa och dessutom från all fotboll i fyra månader. Inte bara VM är över för Uruguays anfallare utan antagligen en flytt till Barcelona och Real Madrid i sommar och även Liverpools säsongsstart skakas om av att deras bästa spelare är borta till i november.

Här är Fifas motivering:

The FIFA Disciplinary Committee has reached a decision in the case related to Luis Suárez of Uruguay following an incident that occurred during the FIFA World Cup™ match between Italy and Uruguay played on 24 June 2014.

The FIFA Disciplinary Committee has decided that:

· The player Luis Suárez is regarded as having breached art. 48 par. 1 lit. d of the FIFA Disciplinary Code (FDC) (assault), and art. 57 of the FDC (an act of unsporting behaviour towards another player).

· The player Luis Suárez is to be suspended for nine (9) official matches. The first match of this suspension is to be served in the upcoming FIFA World Cup™ fixture between Colombia and Uruguay on 28 June 2014. The remaining match suspensions shall be served in Uruguay’s next FIFA World Cup match(es), as long as the team qualifies, and/or in the representative team’s subsequent official matches in accordance with art. 38 par. 2a) of the FDC.

· The player Luis Suárez is banned from taking part in any kind of football-related activity (administrative, sports or any other) for a period of four (4) months in accordance with art. 22 of the FDC.

· A stadium ban is pronounced against the player Luis Suárez in accordance with art. 21 of the FDC as follows: the player Luis Suárez is prohibited from entering the confines of any stadium during the period of the ban (point 3). The player Luis Suárez is prohibited from entering the confines of any stadium in which the representative team of Uruguay is playing while he has to serve the nine-match suspension (point 2).

· The player Luis Suárez is ordered to pay a fine in the amount of CHF 100,000.

The decision was notified to the player and the Uruguayan FA today.

“Such behaviour cannot be tolerated on any football pitch, and in particular not at a FIFA World Cup when the eyes of millions of people are on the stars on the field. The Disciplinary Committee took into account all the factors of the case and the degree of Mr Suárez’s guilt in accordance with the relevant provisions of the Code. The decision comes into force as soon it is communicated,” said Claudio Sulser, chairman of the FIFA Disciplinary Committee.

Att han skulle bli straffad var givet, men han får nu ett för tufft straff. Visst, det är så att han bet en spelar för tredje gången i karriären men jag hävdar fortfarande att då måste man gå lika hårt åt karriärhotande tacklingar, för som jag skrev i bloggen är ett bett inte värre än en armbåge i huvudet.

Att bötfälla honom 600 000 kronor är också bara löjligt. Det är växelpengar för honom och jag förstår inte varför man envisas med det. Uppenbart att Fifa tagit stort intryck av debatten som följt och talar om miljontals ögon som ser på fotboll, vad det nu spelar för roll? Måste ju handla om vad som sker.

Dessutom borde Fifa väga in hur medier över hela världen behandlat Luis Suarez. Det måste finnas utrymme för lite sans och balans. Vecka ut och vecka in ser vi karriärhotande tacklingar som nästan passerar utan att det händer särskilt mycket, och bettet på Chiellini hotade inte italienarens karriär.

Positivt att Fifa agerade snabbt men det här kommer späda på den eviga konflikten mellan Sydamerika och Europa och där det talas om att flera av höjdarna inom Fifa som är från Sydamerika agerat för att hjälpa Uruguay. Synd också att Uruguays förbund och landslag inte kunde visa mer värdighet och erkänna att något gått snett.

Givetvis utgår jag från att Suarez o Co kommer att överklaga domen men sett till att det väntar match i helgen så lär det inte hjälpa eller hinnas med. Det är beseglat och Fifa kommer inte att kunna backa.

Uruguay med och utan Suarez? Ja, med honom är det nästan 2 poäng i snitt per match från VM 2010 till i dag och utan honom är det 0,75 poäng per match. Han har även gjort 20 av 49 mål i tävlingsmatcher. Colombia kan se fram emot en kvart mot Brasilien eller Chile.

***

Min risiga portugisiska kunde kostat mig 2500 kronor. Videodagbok Roi # 14.

[youtubeplay id=”VMjZbO5BKBQ” size=”medium”]

***

Pengakaoset i Ghanas trupp är bara beklämmande. Värsta är att det är spelarna som kommer sämst ur det hela, trots att de bara ser till att pengarna inte bara stannar i förbundspamparnas fickor. Knappast optimal uppladdning inför kvällens avgörande.

***

Ladda upp inför kvällens fajter med Bom Dia Brasil:

Publicerad 2014-06-26 kl 15:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå