POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fel av Tabarez, VM:s elvor och så slutar åttondelarna

Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez hoppade av Fifa:s tekniska kommitté i protest mot straffet av Luis Suarez. Dessutom gick han till motattack på presskonferensen inför åttondelen mot Colombia och påstod att det var engelsk-talande journalister som låg bakom straffet.

Jaha, så Luis Suarez gjorde inget? Jo, i sitt långa tal så lyfte Tabarez fram ett både Suarez och Chiellini kunde blivit straffade för händelsen men inte alls på det här sättet. Avslutningen av talet var en hyllning till den avstängde spelaren som Uruguay saknar i dag men som man lär spela för.

Det fanns inget utrymme för pressen att ställa några frågor och det kanske kan slå Tabarez någon dag att det finns fler än engelska journalister som pratar engelska när de ställer frågor. Att det gick hem i hemlandet visade sig när journalisterna från Uruguay applåderade när förbundskaptenen gick efter talet.

Krönikerade i fredags om att fotbollen är vacker men också har sina smutsiga baksidor och det här ett typiskt fall där en ledare inte visar tillräckligt ledarskap och klass. Om man är blind för den problematik som finns när en spelare bitit andra spelare två gånger och gör det en tredje, då gör man fel.

Naturligtvis späder det på konflikten eftersom Uruguay inte överhuvudtaget spelat med öppna kort utan snarare försökt ljuga sig ur situationen genom att hänvisa till gamla märken och att Luis Suarez själv hävdade att han trillade på italienarens axel med öppen mun.

***

Här är axplock från en dag i VM-fabriken i Rio de Janeiro:

[youtubeplay id=”WGxSiOSz2gc” size=”medium”]

Här hittar ni alla avsnitt i videodagboken från Brasilien.

***

VM-elvor är givet så här när gruppspelets 48 matcher är avklarade och här är mina:

Toppelvan: Victor Enyema – Serge Aurier, Rafa Marquez, Diego Godin, Daley Blind – Blaise Matuidi, James Rodriguez, Lionel Messi – Arjen Robben, Thomas Müller, Karim Benzema

Tränare: Maneul Herrera.

Floppelvan: Igor Akinfeev, Philip Senderos, Piqué, Pepe, Leighton Baines – Antonio Valencia, Yaya Touré, Kevin Prince Boateng – Luis Suarez, Mario Balotelli, Romelo Lukaku.

Tränare: Fabio Capello.

***

Tippade VM inför turneringens start och även om jag är nöjd över att jag plockade ut Algeriet till åttondelen så missade jag sju lag: Elfenbenskusten, Italien, England, Spanien, Kroatien, Bosnien och Portugal. Tveksamt om det är godkänt, men trodde att Europa skulle vara starkare.

Nya tag och här är åttondelarna:

Brasilien-Chile – Även om hemmanationen är nervös och Chile har ett bättre landslag än på länge så såg Neymar o Co starka ut mot Kamerun. Blir möjligen jämnare än 2010 (3-0 till brassarna då) men Brasilien går vidare.

Colombia-Uruguay – Kanske är Colombia det landslag som imponerat mest och mot ett skadeskjutet Uruguay som vunnit två med Suarez och förlorat en utan honom så är det givet att de gultröjade är favoriter och rätt säker att de tar det.

Mexiko-HollandLouis van Gaals Holland sänkte Spanien i premiären och klev igenom gruppen och ser starkt ut men mexikanerna var överraskande bra och det blir jämnt men det är svårt att gå emot holländarna.

Costa Rica-Grekland – Skrällarnas åttondel där hjärtat säger Costa Rica och hjärnan går på ett ultradefensivt och rutinerat Grekland. Hoppas Costa Rica kan spela lika vasst som i gruppspelet och inte är nöjda och tar det, men tror på grekerna.

Frankrike-Nigeria – Borde vara givet sett till hur Nigeria snubblade sig vidare och bråkar om pengar med förbundet. Dessutom ser Frankrike ruggigt starkt ut och kan inte se något annat än att Les Bleus går vidare.

Tyskland-Algeriet – Laddat möte sett i backspegeln av 1982 då Västtyskland fuskade bort algerierna men även om Algeriet bjudit på skön fotboll i perioder så är Tyskland årgång 2014 för starkt och det kommer inte att räcka.

Argentina-Schweiz – I den sista gruppspelsmatchen vaknade Schweiz och storstjärnan Shaqiri men det är skillnad på Honduras och Argentina. Lionel Messi o Co höjde nivån mot Nigeria och ser vasst ut och det här ordnar man.

Belgien-USA – Belgarna vann tre raka matcher och därmed även gruppen. Starkt även om spelet haltade och Marc Wilmots ofta fick ta till byten för att få till mål. USA krigade sig till åttondelen och är ett svårt motstånd för Hazard o Co. Blir en riktig holmgång men tror att kvaliteten avgör och att belgarna går vidare.

Om jag tippat rätt får vi följande kvartar: Brasilien-Colombia, Frankrike-Tyskland, Holland-Grekland samt Argentina-Belgien.

Vi snackar även upp lördagens åttondelar i dagens Bom Dia Brasil:

***

Spelledigt i VM och då blev det 90 minuter på taket vid poolen. Det var jag värd.

Publicerad 2014-06-28 kl 13:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå