POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Även i tv-studion jublades det när brassarna vann

Skulle vilja att någon ekonom räknade på vad Brasiliens straffdrama betydde pengamässigt. Inte bara Fifa, sponsorer och tv-bolag världen över (givetvis även TV4) vill se brassarna gå långt och dessutom har det stor betydelse för landet både ekonomiskt och politiskt.

Dilma Rousseff vet att höstens presidentval och hennes framtid är avhängigt på en succé i VM. Ingen har heller missat det folkliga missnöjet med att Brasilien lagt runt 90 miljarder kronor på VM i fotboll och bara segrar kan hålla det stången.

Respass i åttondelen hade inneburit några jobbiga veckor för polisen. Man låg i rejäl beredskap som vid alla matcher med Brasilien och det hade kunnat gå vilt till. Det jag sett av de lokala polisen och militärpolisen är att de agerar hårt och bestämt utan att fundera på att fråga.

[youtubeplay id=”ZSKWHXJLUIo” size=”medium”]

I videdagboken får ni se hur ITV-gänget med Ian Wright, Martin O’Neill och Lee Dixon tokjublade efter att Chiles Jara dragit den sista straffen i stolpen. Alla vet vad ett VM med eller utan Brasilien innebär och sedan om det är rätt eller fel att jubla överlåter jag åt andra att bedöma.

 

Publicerad 2014-06-29 kl 16:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå