POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför klaga på SVT, det finns annat än fotboll

Till att börja med måste jag tacka för alla hejarop och allt beröm vi får. Det är naturligtvis så att många hör av sig via mejl, twitter, instagram, youtube-kanalen och kommentarer på bloggar och krönikor och är nöjda och glada med mycket av våra sändningar. Det är oerhört värmande och kul och sporrar oss att bli bättre.

Men, det finns alltid ett men, och det att folk älskar att klaga. Som när Hasse Backe råkade säga att Jürgen Klinsmann gjorde mål mot Sydkorea i VM 1974 och jag sköt in att det väl var 1990 när man tog guldet. Det bara small till på twitter och i mejlboxen och även om en del var vänliga påpekande så var många arga.

Arga för en felsägning? Det måste ni väl förstå att Backe givetvis har koll på att Klinsmann inte spelade fotboll 1974. Har ni inte sett hur Hasse Backe kväll efter kväll krossar dem som ska utmana honom i tittartävlingen. Naturligtvis ska det vara rätt och det är inte fel att påpeka, men vänlighet.

Eller att ni hackar på mitt skägg, mina skor, min brist på strumpor eller att jag har strumpor i nylon (vilket inte är sant) och att jag sitter med ett självbelåtet hånflin. Ja, herregud, det är en hel del man får höra och då sparar jag ändå en del grovt. Ledsen, men det är så här jag ser ut och de kläderna är jag ombedd att bära.

Ser nu att SVT får stryk i kvällspressen och av folk för att man behöver byta kanal några gånger för att se Frankrike-Nigeria. Ja, stackars tittare som ska hålla reda på SVT2, SVT1, SVT2, Kunskapskanalen och sedan SVT1. För dem som inte visste det går det att se åttondelen hela tiden i SVT Play.

Så farligt är det inte att behöva byta kanal. Det är så att Sverige går till val den andra söndagen i september och nu är det debatter i Almedalen och det måste SVT självklart sända. Det är väl för FAN inget att klaga över.

Fotbollen lägger sig annars som en blåval över SVT och TV4 under en dryg månad och de som inte är intresserade får stå ut med mycket under den tiden. Givetvis rätt om man kollar hur stort intresset är, men ibland får även fotbollen maka på sig och de här uppiskade folkstormarna blir bara tramsiga.

På liknande sätt kan jag inte förstå ilskan – om den nu var så stor, såg tre tweets i Expressens artikel – om att TV4 körde 90 sekunders reklam av 180 sekunders cooling break. Varför hetsa upp sig? Vad missade ni? Några spelare som drack vatten?

Om ni missat det så betalar reklamen för fotbollen i TV4 och indirekt även i SVT. För SVT hade inte haft råd att köpa det själv och behöver hjälp av en kommersiell kanal. Nej, TV4 kan antagligen inte heller köpa självt, så man hjälps åt att ta hem världens fotbollsshow till tv-tittarna.

För hälften av VM-matcherna betalar man en licens på 173 kronor i månaden till Radiotjänst, för den andra hälften betalar man genom att se reklam eller så köper man ett Play-abonnemang på 99 kronor i månaden men där den första månaden är gratis.

Var istället glada över att ni kan följa ett av den moderna tidens bästa VM-slutspel i fotboll på fler sätt än någonsin. Ni kan se mål i repris snabbt efter att de skett. Ni får fylliga sändningar runt om matcherna och kan ta med er sändningarna i princip överallt.

Självklart ska vi ha kritik om vi gör fel, men spara upprördheten till att det verkligen blir fel och inte för att SVT också har ett ansvar att visa en partiledardebatt eller för att ni missar 90 sekunder med en vattenflaska. Och ni som gnäller över korta paussnack i TV4, kolla via fotbollskanalen.se så får ni 15 minuters snack och analyser.

Publicerad 2014-06-30 kl 16:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå