Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Trots att jag är "Bilardista" så ogillade jag Kruls fasoner

Om Colombias landslag är hjältar? Skojar ni? Bara älskar sådant här:

[youtubeplay id=”AcjaphnPuKg” size=”medium”]

***

Fått till en podd i Rio med Fifas:s tv-chef Niclas Ericson som är svensk. 50-åringen från Alingsås är nog den mäktigaste svensken i fotbollsvärlden. Bollar man med tio-elva miljarder i tv-intäkter bara för VM i Brasilien så slår man ut Zlatan Ibrahimovic…åtminstone som jag ser det, även om han är en doldis.

Niclas Ericson, Fifa:s tv-chef, är gäst i podden.

Niclas Ericson, Fifa:s tv-chef, är gäst i podden.

Den Handels-utbildade Ericson var ingen stjärna på fotboll men är sedan 2003 TV-direktör på Fifa med ansvar för närmare 45 procent av Fifa:s intäkter på 26 miljarder kronor bara från VM i Brasilien. Han sitter i Fifa-ledningen på tolv man.

Niclas Ericson ger i podden sin syn på en eventuell evenemangslista i Sverige, fri-TV versus betal-TV och varför Fifa klipper bort känsliga saker. Dessutom om VM i Qatar, protesterna i Brasilien och hur Sepp Blatter är att jobba med.

***

En nyhetsfeed som bara ger ångest.

***

Brasiliens besatthet kring Neymar får Sveriges besatthet kring Zlatan att framstå som både nedtonad och balanserad. Heligagudsmoder, de sänder direkt från överallt.

***

Även om hela Sverige kanske tippat likadant är jag rätt nöjd med att ha sett tre av fyra semifinal-lag och på rätt plats i trädet. Hade sju av åtta av åttondelarna och fyra av fyra i kvartarna. I mitt första tips har jag Brasilien-Argentina i final, men det blir tufft för hemmanationen att slå Tyskland.

***

Utan tvekan det bästa VM jag följt och minns. Det har verkligen allt och även om målfabrikationen gått ner rejält i åttondelar och kvartsfinaler så har det varit dramatiska matcher och därmed kul att följa dem.

***

Tim Krul blev den osannolika hjälten för Holland när han kom in och räddade två straffar mot Costa Rica. Störde mig dock på målvakten som psykade och hackade på skyttarna från Costa Rica.Om det betydde något? Svårt att säga, men det var förbannat osnyggt och så som han höll på med Bryan Ruiz efter han missat…nej, det var inte kul.

Är egentligen förvånad över min reaktion, sett till att jag vanligtvis köper “trash-talk” och kan uppskatta cynismen. Ser att det är många reaktioner kring Krul på sociala medier och att det är upp till domaren att stävja det. Givetvis är det mer domarens ansvar som inte ingrep och skiljde målvakten från skyttarna, men även spelare har ett ansvar.

Är ju “Bilardista” – den cyniska sidan av den argentinska fotbollen i striden mellan Bilardo och Menotti – och i 99 fall av 100 så handlar det om resultat och då är det okej att köra på med både det ena och det andra. Samtidigt är straffläggning ett så utsatt läge och det är så grymt att förlora på det, att jag tycker att Krul smutsade ner Holland avancemang.

Hasse Backe och jag är oense om Krul i dagens Bom dia Brasil.

Kan däremot inte förstå att alla hetsar upp sig så över Arjen Robben. Han var strålande i matchen mot Costa Rica och även om han emellanåt överdriver så får han också smällar och det går undan när han kommer, så det är givet att han faller. Resultat är alltid rättvisa, eller hur? Celso Borges o Co har gjort en mäktig VM-turnering men klarade inte Krul.

Louis van Gaal hyllas efter sitt skifte av målvakter, och Krul gick åt rätt håll på alla fem straffarna, men i Premier League har han bara tagit två av 20 straffar så han är ingen demon. Han och målvaktstränaren måste ha läst in sig rätt på Costa Ricas skyttar eller så var det psykningarna som gjorde det?

 

Publicerad 2014-07-06 kl 16:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons