Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stackars Brasilien kunde sjunka ännu lägre

VM i Brasilien börjar gå mot sitt slut och då har jag börjat sammanfatta intrycken:

HÄR ÄR MIN FLOPPELVA MED TRÄNARE

HÄR ÄR MIN TOPPELVA MED TRÄNARE

Naturligtvis kunde man petat in fler spelare som Casillas, Ramos, Lukaku bland flopparna och Kroos, Lahm och Bravo bland topparna men journalistik handlar om att välja.

***

Nästan 100 000 har sett delar av videodagboken från Rio som är uppe i 32 avsnitt och det återstår två. Här är det senaste om livet som badvakt på Copacabana, och de behövs då man precis fick ta till helikopter för att plocka upp två som dragits ut av strömmarna.

[youtubeplay id=”R5IGyb9WpF4″ size=”medium”]

Räkna med att det kommer upp ett avsnitt om finaldagen under kvällen och sedan tar vi ett på måndag när vi summerar VM-vistelsen på Astoria Palace HotelAvenida Atlantica som varit vårt hem under fem veckor. Där jag bott in mig på rum 503 och till och med vant mig vid att sova inne i fansens trummor.

De fem hetaste klippen från dagboken är annars:

1) Pilotprogrammet med besök på vårt lyxhotell

[youtubeplay id=”il3HRrNBilg” size=”small”]

2) Avsnitt 29 där jag knuffar till argentinsk fan som kastar öl och Dagge Malmqvist gästspelar

[youtubeplay id=”ULs2NVoyZ-8″ size=”small”]

3) Avsnitt 15 från bankomaten där det blev språkkaos som kunde kostat mig 2500 spänn

[youtubeplay id=”VMjZbO5BKBQ” size=”small”]

4) Avsnitt 4 som handlar om vad man ska ha på sig i rutan för att inte bli steglad

[youtubeplay id=”tdyOO4EzFgg” size=”small”]

5) Avsnitt 21 om varför jag svor i sändningen så det hördes

[youtubeplay id=”Y7WXmnaG5b0″ size=”small”]

***

Vidhåller mitt grundtips för VM: Argentina vinner VM-guldet.

***

Ett makalöst tryck på Copacabana och det är till 90 procent ljusblått och vitt. Fifa-basen Sepp Blatter har kontakter och har ordnat väder värdigt en finaldag i Rio med solsken efter några dagars tungt regnande och gråa moln.

***

Intresset i Brasilien inför bronsmatchen var minst sagt ljummet. Den tyska kölhalningen i semifinalen och för första gången var det inte flera timmars väntan inför öppnandet av FanzoneCopacabana. Bara ett fåtal bar gula Neymar-tröjor. Inga trummor, ingen sång och därmed inget tryck.

Avslaget intresse är att överdriva.

Inte blev det bättre av Hollands tidiga 1-0 – som borde varit rött kort på Thiago Silva och frispark – men den blev straff och gult. Det tog inte lång tid efter det innan David Luiz nickrensade rakt ut i straffområdet och Daley Blind fick tid att ta ner, lägga bollen till rätta och sedan kunde han trycka in 2-0.

Även om brassarna slet och krigade och försökte så var det förgäves. Det var inte deras dag och istället blev det 3-0 på slutet och därmed 1-10 på de två sista VM-matcherna för hemmanationen. Trodde att de utvalda – som landslaget kallas – skulle resa sig men det visade sig att de kunde sjunka ytterligare.

Vad händer nu? Ja, Scolari hade garanterat slutat oavsett hur det hade slutat. Tror framför allt det kommer att bli ett rejält ifrågasättande kring hur man tar fram spelare i Brasilien och vad man ska satsa på. Det är ingen hemlighet att förbundet är korrupt och där företrädaren fick gå i landslflykt efter hans mutaffärer. Efterträdaren ser ni nedan.

[youtubeplay id=”skn6zYhKOvc” size=”medium”]

CBF-basen José Marie Marin snor alltså en medalj när han håller i en prisutdelning. Så om Romario firade att cancern var bort när Ricardo Terra Teixeira stack till Miami med sina stålar så deppade han över att ytterligare en dödlig sjukdom tog över förbundet genom Marin. Kanske får CBF-basen gå?

Naturligtvis måste man utvärdera och kanske reformera delar av fotbollen i Brasilien och vad man kan göra bättre. Sedan får man lägga in att man trots allt nådde semifinalen men att trycket av att spela ett hemma-VM blev för mycket.

 

Publicerad 2014-07-13 kl 14:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons