Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Försvarsspelet räcker inte i Wien

Lundhs blogg

Zlatan snodde showen, naturligtvis. Större än Sven Rydell i en tid som är tuffare för målskyttar och fotbollsspelare. Bara att bocka och buga för den uppvisningen och det lär ingen slå på länge. Om ens någonsin.

Förbundskapten Erik Hamrén fick annars äntligen räkna in en svensk seger efter 2-0 mot Estland på ett folktomt Friends Arena. Om vi bortser från vinsterna med ett inhemskt landslag mot Moldavien och Island i Förenande Arabemiraten i januari så är den senaste triumfen mot Österrike i oktober i fjol då Zlatan avgjorde.

Kanske bådar gott med tanke på Wien? Ändå är det ett till viss del tveksamt försvarsspel i den första halvleken som sitter på näthinnan. Magnus Pehrssons Estland är ett beskedligt landslag och ändå skapade de tillräckligt med möjligheter för att de borde ha straffat Sverige. Ett vassare motstånd hade definitivt gjort det.

Annons

Oavsett om det var på fasta situationer eller om det var på spelvändningar så är det för tamt, för tveksamt och det ger möjligheter till motståndarna. Det är uppenbart att Hamrén satsar på backlinjen Bengtsson, Granqvist, Antonsson och M Olsson och även om de inte har hela ansvaret är det tveksamt om de klarar av att stå upp mot Österrike.

I Wien på måndag kommer Alaba o Co äga bollen och det kommer att gå snabbare, kvickare och det kommer att vara vassare. Stämningen på Ernst Happel-Stadion är minst sagt uppiskad och anförda av publken kommer ett hemmalag att vilja få en rivstart på kvalet och de känner nog revanschlust efter att Sverige tog playoff-platsen.

Risken är att Hamrén kör för defensivt i jakten på en poäng. För backlinjen behöver hjälp för att freda Andreas Isaksson i målet men om man inte har någon kvar som har ett offensivt kunnande och kan hålla i bollen blir det tufft. Utifrån hur Hamrén resonerar så tror jag att följande spelare är klara för start i Wien på måndag:

Annons

Isaksson – Bengtsson, Granqvist, Antonsson, M Olsson – Larsson, ????, Källströn – ????, Ibrahimovic, ?????.

Tre platser är öppna och de bör gå till Ekdal på mittfältet och Durmaz och antingen Bahoui eller Toivonen på varsin kant, Ett alternativ är att Toivonen spelar centralt på mittfältet för att öppna för Bahoui på en kant.

För egen del hade jag styrt om lite och kört:

Isaksson – S Larsson, Granqvist, J Olsson, M Olsson – Ekdal, Toivonen, Källströn – Bahoui, Ibrahimovic, Durmaz.

***

Riktigt roligt att jobba med Hanna Marklund igen. Uppskattar verkligen henne.

***

Dryga 15 000 är inte en bra publiksiffra. Varför bjöd inte bara SvFF in alla spelarna i St Erikscupen för fylla läktarna och göra det till en propagandafest?

***

Kan inte vara någon slump att Lagadère och ägarna av Friends Arena med SvFF i spetsen inte hittat fram till det avtal man skulle ha klart i juni. Det är en enorm kvarnsten och då framför allt för förbundet.

Annons
Publicerad 2014-09-04 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto