Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är en blank röst en röst?

Lundhs blogg

Ett stickspår i bloggen i dag men eftersom jag har med frågan i min podd, om vad folk röstar på och att jag själv röstar blankt, så bloggar jag om det nedan. Vill ni leva i tron och idrott och politik inte hör ihop och att jag inte borde skriva om politik så sluta läs HÄR.

Var med i min tidigare kollega Malin Roos program ValsurrExpressen-TV och snackade valet med Titti Schultz och jag är osäker på om de hämtat sig än. Gick “all in” för att förklara varför jag röstar blankt på söndag och varför jag inte tror på några politiker. Cyniskt? Ja, men tyvärr en verklighet som vi alla måste förhålla oss till

[expressentv id=”5631241″ size=”medium”]

Har som sagt fått en del mejl och twitter i ärendet: hur kan du rösta blankt? I grunden handlar det om att jag tappat tron på politikerna – exemplifierat i klippet ovan – och dessutom vill jag som journalist vara så fri och obunden som möjligt, vilket jag skildrat i flera krönikor och bland annat i denna om att taket slår i golvet i SvFF. Är helt med Janne Josefsson där, om att rösta blankt.

Annons

Hade hellre sett att politikerna talade om verkligheten istället för att måla upp utslätade visioner som i princip alla kan skriva under på alternativt hacka på motståndarna och påstå att de ljuger/skarvar/överdriver. Det är helt enkelt lika svårt att ta reda på vad partierna verkligen vill som det är att ta reda på var ett mobilabonnemang kostar.

En blank röst är som att ge carte blanche till SD är det en del som hävdar. Anser att jag på andra satt tar tydlig ställning kring SD och kan aldrig ta till mig att om man är kritisk mot dem så gynnar man rasisterna. Det är inget argument som biter på mig, man måste vara tydlig om vad de står för, och om det ändå finns folk som röstar på dem så är det en verklighet vi måste förhålla oss till.

Älskar bara att man ringde i kyrkklockorna i Jönköping för att varna för fara i våras då rasisterna demonstrerade och bara tanken på det kan fortfarande röra mig till tårar och då är jag ändå ateist och inte medlem i kyrkan.Ogillar våldet som blossar upp på bägge sidor men förstår givetvis att man känner ett behov att markera mot de här mörka krafterna, men alla kan inte vara med här.

Annons

Är på många sätt för civil olydnad då det ibland är enda vägen. Makten korrumperar och inte sällan krävs det att någon vågar bryta mot regler för att vi ska få reda på det. En Edward Snowden eller en Ingvar Bratt eller en Sarah Wägnert eller en organisation som Greenpeace. Det är givetvis svårt för ett samhälle att hantera men det är ibland ett måste.

Hur skulle vi annars få freda på att Sverige exporterar vapenrelaterad teknik till Saudiarabien eller samarbetar med Kina om teknik som används i vapenindustrin eller lämnar ut misstänkta till USA för en kombination av tortyr och fångenskap i Egypten eller betalar mutor för att få exportera till Uzbekistan.

För mig kan bara politikerna visa ansvar om de största partierna gick ihop som under andra världskriget och såg till att man fick ihop beslut som gick över alla gränser och för Sveriges bästa, vilket inkluderar att vi tar emot folk som flyr. Vilket kanske också vänt trenden när det gäller extrema partier, men det återstår att se hur det slutar. Rösta gör jag på söndag, men förbehåller mig rätten att rösta blankt.

Annons
Publicerad 2014-09-11 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto