Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En hedersam förlust är aldrig kul

Lundhs blogg

[tv4play id=”2968531″ size=”medium”]

Självklart ska MFF-spelarna vara besvikna efter visiten i Turin, debuten i Champions League och noll poäng mot Juventus. Det är den enda rätta inställningen i en sådan match, och med lite flyt så hade man kunnat ta en poäng med hem, men det ska egentligen inte vara möjligt för Malmö FF att lämna Italien med poäng.

Så blev det inte heller, för även om man gjorde en oerhört stark första halvlek så kroknade man i andra och Carlos Tevez straffade Malmö-klubben med två mål.Inget att säga något om, han är världsklass och på en annan nivå, och det räcker att släppa till några lägen. Robin Olsen höll MFF i matchen men på frisparken stod han fel och det innebar 2-0.

Annons

Det var annars imponerande hur kallt Malmö FF inledde och uppträdde mot Juventus och det italienska mästarlaget skapade inte särskilt mycket i första halvlek. MFF låg allt som oftast rätt i positionerna med en fembackslinje och hemmalaget hade svårt att skapa riktiga farligheter framför Olsen i mål och i paus smög sig känslan in att kanske, kanske man kan ta en poäng.

I andra halvlek var det spel mot ett mål och jag blev överraskad när det bara gått dryga tio minuter och man insåg att Juventus börjat slita sönder MFF-försvaret. Det kunde knappast hålla och även om Åge Hareide försökte stöpa om med byten, både taktiska och påtvingade, så gick det inte och plötsligt var läget där för Tevez som skickade in 1-0.

Därefter hade Juventus kontroll på matchen och spelade bara av den även om inhopparen Morata ville göra avtryck och slet sig loss vilket fick Filip Helander att sänka honom utanför straffområdet. Carlos Tevez var iskall när han skickade in 2-0 i målvaktens hörn och därmed ordnade uppförsbacke för MFF inför det fortsatta gruppspelet.

Annons

För samtidigt som Juventus vann så slog Olympiacos spanska ligamästarna Atlético Madrid med 3-2 och därmed är det tryck på MFF att ta poäng i nästa hemmamatch mot det grekiska laget, för därefter väntar en bortamatch i Madrid och risken är att CL-äventyret är över sportsligt efter en match till eller två. Har MFF det i sig? Ja, hemmaplan är man starkare på.

Vad värre är att Malmö FF fick Markus Rosenberg knäskadad och han kan vara borta i några veckor. För MFF gäller det att balansera urladdningarna och uppladdningarna inför Champions League med att hantera guldstriden i allsvenskan. Det stora målet är givetvis att kunna hålla undan för AIK och Elfsborg och fixa SM-guldet.

Blir en prövning för Hareide 0 Co att balansera styrkorna så att man kan hålla kvar guldet i allsvenskan och samtidigt försöka göra något slags avtryck i Champions League. Just den kombinationen har varit omöjlig för de svenska lag som spelat i Europa Leagues gruppspel, men om MFF fixar det är det oavsett resultat i Europa en magisk höst för alla ljusblå.

Annons

Tänk att Stephan Lichsteiner gjorde en “Vinnie Jones” på Pa Konate.

o-PAUL-GASCOIGNE-VINNIE-JONES-570

***

Ont om glädjeämnen för oss Leeds-fans men 3-1 borta mot Bournemouth och ett riktigt klassmål värmer.

[dailymotionplay id=”x263dkl” size=”medium”]

***

Sverige tar i kväll sig till VM i Kanada 2015. Allt annat än rätt resultat mot Skottland vore en sensation.

***

På vägen till Göteborg och Gamla Ullevi blir det podd, så det blir ett avsnitt på måndag. Många frågar om Hasse Backe och han kommer inom några veckor. Håll ut.

***

Måste ju bara älska Pontus Jansson som inhyser tio polare och MFF-fans i nya lägenheten i Turin.

 

Publicerad 2014-09-17 07:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto