POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ett Anders Svensson-test för Hamrén

En krönika om Ängelholms FF och att det är lika illa med en konkurs som att någon spelar med en för dyr trupp. Intressant att se att ÄFF under 2012 lade 67 procent på spelarkostnader och under 2011 var det 76 procent och under 2010 86 procent. Visst, klubben har bromsat men inte snabbt nog då en klassisk rekommendation är cirka hälften av intäkterna på spelare.

***

Erik Hamrén hade förvisso en bra helg med mål för Albin Ekdal, Alexander Kacaniklic, John Guidetti och en del andra positiva besked som finns i artikeln om alla landslagsaktuella svenskar. Ändå är oron säkert påtaglig i en av Göteborgs förorter då Zlatan Ibrahimovic även missar Champions League-matchen mot Barcelona efter hälproblem.

Vi snackade om vilka spelare som borde vara aktuella i det kommande EM-kvalet i helgens “Fergie Time”:

Ni ser presskonferensen här med start 13:45.

En avvägning som Hamrén ställs inför är U21 kontra A-landslag. Exempelvis kring John Guidetti som väntat kommit i gång med målskyttet i Celtic och fått speltid. Ska anfallaren vara med när U21-landslaget krigar för att nå EM i Tjeckien i ett playoff mot Frankrike eller ska han stötta upp det svenska landslaget som möter Ryssland och Liechtenstein?

Tidigare har förbundskaptenen alltid sagt att man bara är med i A-landslaget istället för U21-landslagets tävlingsmatchen om man har chans till en startplats för Hamrén. Där är inte Guidetti än och det talar för att Håkan Ericson tar ut Celtic-anfallaren. Hade ju gärna sett att Guidetti varit med i landslaget redan i juni, men kan förstå resonemanget.

Ett U21-EM hade varit nyttigt och även om Sverige inte är favoriter mot ett Frankrike som kan ödsla med stjärnor sett till att landets landslag är klart för EM som arrangör så behövs en spelare som Guidetti. Tråkigt nog missar viktige Oscar Hiljemark U21-landslagets playoff då han opereretas för ljumskproblem och är borta hösten ut.

Kan egentligen inte se att Hamrén gör stora skiften från truppen senast som var följande:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin. Backar: Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Martin Olsson, Pierre Bengtsson,

Mikael Lustig (Mattias Johansson), Andreas Granqvist, Per Nilsson. Mittfältare/forwards: Nabil Bahoui, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Johan Elmander, Emil Forsberg, Branimir Hrgota, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

* Jonas Olsson har tappat sin plats i WBA även om han spelade i Ligacupen i veckan och Per Nilsson har skadeproblem och sviktande form och bägge kan inte få plats. Hade själv strukit Nilsson men Olsson är fyra i Hamréns värld och där borde förbundskaptenen ta in ett alternativ: Joel Ekstrand, Rasmus Bengtsson eller Pontus Jansson.

* Mikael Lustig lär vara borta och då är Mattias Johansson given, men han kan spela i U21.

* Nabil Bahoui har knappt spelat efter senaste EM-kvalen och även om han gjorde mål senast kanske Alexander Kacaniklic utmanar honom om platsen i truppen.

* Emil Forsberg fick bara en halvlek mot Estland men har visat bra slag i Malmö FF och bör få en plats.

* Oroande om Zlatan inte kan spela och det lär bli en kamp mot klockan. Om han inte kan spela mot Monaco i helgen så uppskattar säkert PSG om svensken får vila. Klarar Hamrén det? Blir ett Anders Svensson-test mot ryssarna. Ja, ni vet hur Svensson talade om i en intervju att det inte var säkert att Sverige blir sämre utan lagkaptenen men det snabbt blev att Sverige blir bättre utan Zlatan sett till en rubrik som är väl hårddragen och den efterföljande debatten tog vid efter den.

* I avsaknad av en skadad Marcus Berg och att Johan Elmander inte är i slag så är Kinaexporten Tobias Hysén Sveriges hetaste avslutare. Även Branimir Hrgota är med där men han kan även spela i U21-landslaget och det blir intressant att se hur Hamrén väljer där.

***

Jimmy Durmaz är gäst i podden “Lundh” som ni hittar på fotbollskanalen.se, på iTunes,Acast och på Youtube. Den tidigare MFF:aren är rak och tydlig i frågor om Hamrén ska ge efter när spelare hotar att byta landslag, om tragedin i Syrien, att gå som semi-Bosman från Malmö FF, varför han ratade Örebro SK och att han inte kör Peugeot länge till.

***

IFK Norrköping…ja, det blir en ångesthöst.

***

Helt underbart när Bayern Münchens tyska stjärnor Lahm, Neuer och Müller driver med Christoph Kramer som fick en hjärnskakning i VM-finalen i somras. Missa inte det i helgens Fotbollskanalen Europa.

***

Har svårt att se upprördheten kring att man klipper bort material i Astrid Lindgrens verk. Jo, jag förstår vidden av att börja censurera men det är knappast vad det handlar om. Snarare kan jag vara förvånad över att otidsenliga uttryck hänger kvar, och att vi använde dem på 1970-talet och 1980-talet när jag växte upp, och att folk på allvar faktisk kämpar för vissa ord.

***

Håkan Mild gjorde ett par starka värvningar på slutet, inte minst Lasse Vibe.

Publicerad 2014-09-30 kl 08:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto