Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sett till forwardsbristen är Guidetti-ratningen en passning

SvFF är nära att sälja ytterligare tolv procentenheter av ägandet i Friends Arena. Kan bara se att det är Peab och/eller Fabege med bröderna Paulsson som tar sitt ansvar, men SvFF-basen Karl-Erik Nilsson ville inte avslöja vilka parterna är.

ANNONS

Kan inte sluta fascineras av att SvFF-basen inledde presskonferens med att rabbla positiva saker kring svensk fotboll och olika ungdomslandslags matcher men inte ett ljud om krisen för Ängelholms FF, Superettans omritande, läget för Friends Arena eller andra frågeställningar som dominerar ute i fotbolls-Sverige.

Självklart kan man moderera bilden men att köra en sådan strutsstil i ett offentligt framträdande gör bara att man tappar i trovärdighet. Snarare borde SvFF-basen ta fasta på den typen av problem och ge sin syn på frågorna. Duckandet blir bara fånigt, även om han givetvis svarar på frågor efteråt så måste en ledare ta tag i det från start.

***

Undrar hur Lars Lagerbäck som svensk förbundskapten sett på att Tommy Svensson satt så och spekulerade om en av hans spelare? Någonting säger mig att förbundskapten Lagerbäck inte hade uppskattat det.

ANNONS

***

Tackade i ett svagt ögonblick ja till att vara med i Media-SM i tennis. Får jag in mina Roscoe Tanner-servar ska jag kunna knipa något game, men annars har tiden sprungit i från mig och kunnandet har jag aldrig hunnit i kapp. Under torsdagen är det dags i SALK-hallen och jag hoppas överleva och gläds åt att jag spelar långt från centrecourten.

***

Att Ängelholms FF vädjar om bidrag från allmänheten och hänvisar till att tabellen inte ska ritas om utan att Superettan ska avgöras på planen är förståeligt men ändå tveksamt. Det borde man tänkt på när man lade budgeten, och det är dags att fler tar det ansvaret. ÄFF är inte enda klubb som inte lever som man lär och fler kan få sota för det.

***

Totti! Blanc!

***

Inför förra EM-kvalet ville Erik Hamrén ta med Markus Rosenberg men fick nobben. Då var i varje fall Tobias Hysén med som fortsätter att göra mål i Kina. Anfallsalternativen i förbundskaptenens trupp mot Ryssland och Liechtenstein är nu följande: Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen, Johan Elmander och Branimir Hrgota.

ANNONS

Av dem har Elmander det fortsatt tungt i Bröndby, Toivonen går okej i Rennes och Hrgota får speltid i Borussia och står för assist men har inte gjort mål. Då hänger det på Zlatan i Sveriges nya uppställning som är 4-3-3 eller 4-5-1. Det vore väl okej om Zlatan var i toppslag men nu är han skadad och missade PSG:s seger mot Barcelona vilket var tredje raka matchen utan spel.

I det perspektivet är det udda att Erik Hamrén ratar John Guidetti. Okej, han spelar i skotska ligan och Celtic men han gör mål och får speltid och är ett alternativ. Särskilt sett till att förbundskaptenen skippade Hysén för Alexander Kacaniklic som är tillbaka. Sverige har onekligen gott om yttrar som ska vara offensiva alternativ till Zlatan: Kacaniklic, Bahoui, Forsberg, Durmaz och Zengin.

Om det räcker mot Ryssland? Jo, det kan det säkert göra men man saknar en ren avslutare att kasta in om matchen står och väger och Zlatan inte är hundra. Särskilt överraskande var det att Hamrén avfärdade Guidetti så tydligt, att han inte ens funnits i förbundskaptens tankar. Man får inte ut mer av Hamrén än att de uttagna är bättre…jaha.

ANNONS

Kan det vara så att lagkaptenens hårda passningar till Guidetti de senaste åren visat att den kaxiga arvtagaren inte är uppskattad i gänget? På annat sätt kan man inte läsa det. Två gånger har Zlatan oerhört tydligt tryckt till Guidetti offentligt. Kanske hade hans inkluderande rört om mer än det förstärkt?

Det är ingen hemlighet att många i landslaget ogillade Guidettis presskonferens 2012, som var samma dag som EM-truppen samlades.Då försökte ledare kring landslaget övertyga John Guidetti i det olyckliga i att hålla en presskonferens i Stockholm samtidigt som landslaget samlades i Visby med sikte på EM i Ukraina och Polen.

En petitess. Jo, förvisso, men det var inte det smartaste och man ska inte glömma att sådana detaljer lever vidare. För faktum är att Guidetti efter de första årens offensiv i media legat rätt lågt. Förutom när han var ute och svingade mot Mark Hughes i Stoke i början så har han blivit betydligt försiktigare, och därför är kritiken felriktad.

ANNONS

U21-landslaget, då? Det kan ha spelat roll men det är trots allt viktigare att Sveriges A-landslag når EM 2016 än att U21-landslaget når U21-EM 2015 även om det senare kan vara viktigt för svensk fotboll. Många av dagens A-landslagsspelare var med under hemma-EM 2009 och några var delaktiga även i U21-EM 2004.

Mest uppseendeväckande var annars att Mattias Johansson nobbade U21-landslaget när han inte fick plats i A-truppen. AZ-backen har aldrig dragit riktigt jämnt med Håkan Ericsson och det är självklart så att högerbacken inte förstäkte sin “shining” i Erik Hamréns ögon via en nobb av U21-landslaget inför höstens playoff mot Frankrike.

Trist, men det är rätt uppenbart att Ericsson har problem med en del av sina spelarrelationer. Ericsson berättade att han bland annat försökt få tag på Robin Quaison efter att hans agent Hasan Cetinkaya berättat att den tidigare AIK-spelaren skulle träffa Ghana men att Quaison inte ringt tillbaka till U21-landslagets förbundskapten.

ANNONS

MFF:s Erik Johansson var också en skräll men han har sett stark ut i Europa även om Filip Helander varit lika vass och borde ha större potential. Per Nilsson föll i från på grund av skada och det innebär att Johansson är fjärde mittback och långt från spel.

Publicerad 2014-10-01 kl 07:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto