Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ringer Hamrén en festtrött Rosenberg?

Podden med Jonas Thern hittar ni HÄR: eller via acast: eller via itunes:

Den förre storspelaren är rak och öppen om dagens landslag, svensk talangutveckling, drivkraften att jobba med unga, att han ringde Rikard Norling när Malmö FF ville ha Thern som tränare och om hur han tackade nej till Lars-Åke Lagrell som ville se honom i landslagsledningen.

***

Guldkrönikan efter Malmö FF:s triumf.

***

Markus Rosenberg firade SM-guldet på nattklubben Hipp i natt. Vaknar han till ett telefonsamtal från Erik Hamrén? Förbundskaptenen svettas över Zlatan Ibrahimovic som är skadad och tveksam startande mot Ryssland på torsdag. Vi diskuterade om det är okej för Rosenberg och tacka nej eller inte i “Fergie Time” och huruvida han ska garanteras en startplats.

Min bild är tydlig, Rosenberg har knappt blivit inbjuden med armbågen av Hamrén och då är det svårt att vara sugen när man plötsligt är aktuell. Nej, det handlar inte om WBA-åren men han gjorde trots allt tio mål per säsong i La Liga och Bundesliga de sista två säsongerna innan han flyttade till England och det tog stopp, och då var han inte aktuell.

Något säger mig att Hamrén inte vill krusa Rosenberg som tackade nej inför EM-kvalet mot Österrike och då gjorde klart att han kommit till en punkt där det räcker med att spela i klubblaget. I den anfallskris som råder i landslaget så är Rosenberg klart hetast av alternativen, men det kanske blir Tobias Hysén som blir inkallad om Zlatan inte kan spela?

Paris SG kan inte vara helt nöjt med att Zlatan åker till Sverige efter att ha missat fyra matcher för klubben med hälseneproblematik. Samtidigt är Fifa-reglerna sådana att landslaget utan problem kan kräva att lagkaptenen ska komma till Stockholm för att bli undersökt. Sedan kanske inte Hamrén vill räkna bort Zlatan för att Ryssland ska känna osäkerhet.

Zlatan vill säkert spela med tanke på att EM 2016 lär vara hans refräng i landslaget och då är alla kvalmatcher viktiga. Även om det är lättare att nå ett EM i Frankrike när man utökat mästerskapet till 24 lag och det inte är kris att förlora mot Fabio Capellos Ryssland så vore det strålande att vinna eller åtminstone ta poäng av gruppfavoriten.

Naturligtvis blir det lättare med Zlatan i startelvan och särskilt om man ser till att alternativen är svaga. Samtidigt gav inte Zlatan samma formbesked före skadan och frågan är om den onda hälsenan gör att han kan vara i slag? Hamrén har även tagit ut Mikael Lustig som inte spelat en match sedan före förra EM-kvalet och ersättaren är Pierre Bengtsson eller Sebastian Larsson.

Under EM 2008 så körde ryssarna över Lagerbäcks landslag och då var bilden att Ryssland var på den internationella fotbollsarenan för att inte bara stanna utan även hota i kampen om medaljer. Verkligheten blev annan och man missade VM 2010 och åkte ut i gruppspelet i både EM 2012 och VM 2014. Den i princip helryska truppen – blott en spelare i La Liga – innehåller en del starka namn:

Målvakter: Igor Akinfejev, CSKA Moskva, Jurij Lodygin, Zenit St Petersburg, Artiom Rebrov, Spartak Moskva.

Försvarare: Vasilij Berezutskij, CSKA Moskva, Sergej Ignasjevitj, do, Georgij Sjtjennikov, do, Vladimir Granat, Dynamo Moskva, Dmitrij Kombarov, Spartak Moskva, Sergej Parsjivljuk, do, Andrej Semjonov, Terek Grozny, Igor Smolnikov, Zenit St Petersburg.

Mittfältare: Jurij Gazinskij, Krasnodar, Denis Glusjakov, Spartak Moskva, Maxim Grigorjev, Rostov, Alan Dzagojev, CSKA Moskva, Viktor Fajzulin, Zenit St Petersburg, Oleg Sjatov, do, Magomed Ozdojev, Rubin Kazan.

Anfallare: Alexej Ionov, Dynamo Moskva, Dmitrij Poloz, Rostov, Alexander Samedov, Lokomotiv Moskva, Artiom Dzjuba, Spartak Moskva, Alexander Kerzjakov, Zenit St Petersburg, Alexander Kokorin, Dynamo Moskva, Denis Tjerysjev, Villarreal.

Samtidigt är det en bit under de riktiga storlagen som Tyskland, Spanien, Italien och även om man naturligtvis ska ha respekt så kan det inte vara omöjligt att tro på svensk seger. Erik Hamréns största problem är offensiven och om inte Zlatan spelar är det kanske Johan Elmander som är alternativet eller Ola Toivonen och det är givet att det är svagare.

Min startelva med Zlatan: Isaksson – Larsson, Granqvist, J Olsson, M Olsson – Ekdal, Källström, Wernbloom- Durmaz, Ibrahimovic, Zengin.

Min startelva utan Zlatan: Isaksson – Larsson, Granqvist, J Olsson, M Olsson – Ekdal, Källström, Wernbloom- Durmaz, Toivonen, Zengin

 

Publicerad 2014-10-06 kl 08:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons