Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lustig lika outstanding som Ibrahimovic

Mikael Lustig har inte spelat match för Celtic sedan 13 augusti och han missade även EM-kvalet mot Österrike. Ändå är han på plats i Stockholm för att ladda inför matcherna mot Ryssland och Liechtenstein. Reserverna är uppenbarligen Sebastian Larsson från mittfältet och vänsterbacken Pierre Bengtsson som spelade i Wien.

ANNONS

Celtic-backen är en trevlig man och är öppen om att han givetvis köpt om han var utanför truppen. En invändning är att Zlatan Ibrahimovic också är på plats med landslaget och han missat fyra matcher, men lagkaptenen har trots allt spelat så sent som för tre veckor sedan och är närmare en comeback och är också svårare att ersätta i landslagets startelva.

Självklart är fotboll ett lagspel men jag tror att de flesta är överens om att Zlatan går utanför just den definitionen då han är oerhört viktig om han är i slag och då tillför mer än de andra tio. Det är givet att Zlatan inte kan spela själv men om man tillhör någon av världens bästa spelare alla kategorier så är det annat och då är det givet att plocka hem honom.

Det förvånar att Erik Hamrén inte bara dissar Mattias Johansson i AZ Alkmaar och hellre satsar på en spelare som inte lirat på två månader, men högerbacken är en av förbundskaptenens absoluta favoriter. Dit kan man inte räkna in högerbacken som inte bara verkar ha hamnat på kant med U21-landslagets Håkan Ericsson utan även A-landslaget.

ANNONS

Förbundskapten Hamrén verkade förvänta sig en stängd match och talade om disciplin och försiktighet vilket väl talar för att Sebastian Larsson spelar på mittfältet och då blir Bengtsson högerback ännu en gång. För inte kan väl en matchotränad Lustig vara aktuell för start? Nej, det kan jag inte tänka mig. Mikael Antonsson är magsjuk men om han kommer på tisdagen lär han starta.

Utan att ha sett någon riktig träning tror jag att Hamrén har samma elva som mot Österrike i åtanke: Isaksson – Bengtsson, Granqvist, Antonsson, Olsson – Larsson, Källström, Ekdal – Durmaz, Ibrahimovic, Zengin.

***

De svenska spelarna som inte är aktiva i Ryssland har dålig koll på torsdagens motstånd. Klassikern var Emil Forsberg som drog till med en klyscha om att det är ett bra landslag med spelare i många stora ligor…men sanningen är att alla i den ryska truppen utom en spelar i den ryska ligan. Så Fabio Capello har det väl förspänt där och såg till att stänga ner ryska ligan i helgen.

ANNONS

***

Presskonferens med Zlatan under tisdagen vid 13:15-13:20. Ni ser den på fotbollskanalen.se och då klarnar det kanske om skadan.

***

Apropå U21-landslaget är det intressant att läsa David B Larssons intervju med Ericsson gällande avhoppen från Muamer Tankovic och Simon Gustafsson samt att Robin Quaison inte ringer tillbaka.

Publicerad 2014-10-07 kl 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto