Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Viktig för gruppen är nyckeln för Elmander

I EM-kval är det inbördes möten som gäller före målskillnad när lagen ska skiljas åt om de hamnar på samma poäng. Vid rankning av tredjeplacerade lag i de olika kvalgrupperna så tar man bort gruppens sämsta lag, vilket troligen blir Lichtenstein. Så det viktigaste för Sverige är att vinna och ta tre poäng snarare än jaga mål.

ANNONS

****

Bara 1-1 för Ryssland hemma mot Moldavien. Hur mycket förtroende finns för Fabio Capello? Österrike fortsatte att vinna och har två bra matchdagar bakom sig med seger mot Moldavien borta och Montenegro hemma.

****

Att Johan Elmander är en av Erik Hamréns favoritspelare är ingen nyhet. Däremot överraskade förbundskaptenen när han valde ut anfallaren till startelvan mot Lichtenstein hemma. Av flera skäl: Elmander är ur slag efter en tung höst, passar illa mot ett motstånd som backar hem och det är inte en signal om att framtiden är här.

Det är givetvis inte Johan Elmanders fel att han spelar, han kan bara göra sitt yttersta när Hamrén väljer honom framför Branimir Hrgota. Hamrén kan resonera så att han vill ha en rutinerad kraft i den främre linjen där Emil Forsberg och Erkan Zengin flankerar anfallaren. Ingen kan anklaga förbundskaptenen för att göra ett populistiskt val.

ANNONS

Det kokade på twitter efter att startelvan släppts och det är svårt att inte förstå frustrationen bland landslagets fans. För det är tunt i de främre linjerna bakom Zlatan Ibrahimovic och EM är om knappa två år och till dess måste förbundskaptenen vaska fram fler alternativ, och då hade Hrgota kunnat få starta hemma mot ett av Europas sämsta landslag.

Ingen tvekan om att förbundskaptenen ska köra på det han tror på, men det finns tyvärr väldigt lite som talar för att Elmander är rätt val i den här matchen. Även om han gör några mål mot Lichtenstein så kommer det inte stilla kritiken och inte heller har förbundskaptenen vunnit några fans när han håller i en gammal favorit som är ur slag.

Redan när Hamrén tog ut Elmander i samband med matcherna mot Estland och Österrike så motiverade förbundskaptenen det med att han är bra för gruppen. Likadant lät det när förbundskaptenen motiverade att Mikael Lustig blev uttagen häromveckan trots att högerbacken inte spelat match sedan i mitten av augusti.

ANNONS

Att snacket om viktig för gruppen inte bara är uppskattat gick att höra när jag pratade med Alexander Kacaniklic om hans kritik mot Hamrén och han stod för den: “Det gjorde jag, det var sant och det var därför jag inte förstod det och sedan läser man att vissa har en bra roll i gruppen.”

Just Kacaniklic åkte ur truppen inför matcherna i september och där fanns ingen plats för att han var viktig för gruppen. Istället lindade Hamrén in sig i ett resonemang om speltid vilket mittfältaren själv kunde slå hål på. Faktum var att han spelat mindre i klubblaget när han var med i landslaget i juni än när han blev petad i september

 

Publicerad 2014-10-12 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto