Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamréns jobb är väl att ha koll på spelare och mycket annat från galen dag

En galen dag och kväll på jobbet under måndagen och den avslutades med att jag i centrala Stockholm värvade författaren Klas Östergren till Kalmar FF som supporter…om den nu gick i lås innan fönstret stängde i natt? Klubbdirektören Svante Samuelsson var hoppfull om att Kiviks-profilen skulle haka på FF, vilket kanske är klubbens enda framgång 2014.

Annars var det som Bladets numera pensionerade krönikör och slugger Lasse Anrell sammanfattade det efter EM 2008: “Fullt tryck på fotbollskanalen.se” och på en del andra ställen:

* Starkt tal av Zlatan Ibrahimovic efter den nionde Guldbollen och här nedan är det bästa från Fotbollsgalan:

* Två tummar upp för Sara Thunebro som tog chansen att lyfta schemakrocken som gjorde att Caroline Seger och Lotta Schelin inte kunde komma…att det sedan är i princip omöjligt att hitta ett datum där ALLA kan är en annan sak. Älskar när folk vågar kliva fram och skämta.

* Förvånad att inte Nilla Fischer fick Diamantbollen, men målrekordet vägde säkerligen över. Rätt eller fel? Fel i min värld men jag kedjar mig inte framför Riksdagen för att få det ändrat.

* Övriga priser hamnade väl rätt, även om jag håller med Patrick Ekwall om att man borde fundera på vad det är man prisar. Är det Sveriges bäste eller är det den spelare som haft det bästa året. Dock glad att jag inte sitter i juryn längre, det är ett omöjligt uppdrag med så lösa boliner. Ger mer för CMores och Offsides upplägg kring allsvenskan med en blandad jury av 16 allsvenska tränare, 16 lagkaptener och 32 journalister och experter och Stefan Lundin, Erik Hamrén (även om någon sade att han inte vill vara med och avstod) samt Håkan Ericson.

* Zlatan är inte hundra i hälen, men han lär starta mot Montenegro på lördag för att sedan få vila mot Frankrike. I dag börjar landslaget träna och John Guidetti möter pressen. Landslagsrejset börjar på allvar och det är inte bara en spännande trupp med många nya spelare utan även en bortamatch att se fram emot.

* Henrik Larsson klar som manager för Helsingborgs IF. Oerhört spännande och det var rätt uppenbart i somras att HIF-styrelsen tappat förtroendet för Jesper Jansson och Paul Myllenbergs utpekade riktning. Nu är de herrarna historia och deras tränare Roar Hansen blir assistent till Larsson. Vill du höra mer om Henrik Larssons syn på fotboll, tränarjobbet, målet och låsta grindar så lyssna på den färska podden. Bra blogg om HIF och en ny chef av Torbjörn Dencker på Alltidfullsatt.se.

* Gillar att vi kunde ge Tommy Svensson Fotbollskanalens Hederspris. Den typen av människor görs inte längre.

* Jonas Thern på tränarbanan igen. Har flera anbud och kopplingen till Per Harrysson och Joakim “Rio-Jocke” Nilsson gör att Landskrona Bois är aktuell. Vore en bra födelsedagspresent för klubben som fyller 100 år den 7 februari, men det är konkurrens om Therns tid och kraft.

* Har Andreas Isakssons pappa alla hans målvaktskristaller på en hylla på den skånska sydkusten?

* Bladets Marcus Leifby skriver inte bara bra utan även elakt. Jag håller inte med om hans syn på Fotbollsgalan men det är roligt, välskrivet och fyndigt.

* Allsvenskan är GLÖDHET inför 2015…går inte riktigt att säga likadant om Superettan. Tyvärr.

* Erik Andersson är nära Malmö FF, men danska klubbar är med och bjuder. Hoppas att han stannar i Sverige.

* Gillar att Erkan Zengin kan bjuda på sig själv.

* Pontus Wernbloom undrade var Fotbollskanalens mintpastiller tagit vägen på Fotbollsgalan. Han undrade om landslagets näringsguru Henning sniffat upp sockret, men han är oskyldig. Det är sedan Katarina Koritz lämnade för Viasat som mintpastillerna försvann.

* Håller med om att Pontus Segerström borde fått mer utrymme.

* Förbundskapten Erik Hamrén hade ingen riktig koll på Modou Barrow, som nu tillhör Swansea, när Patrick Ekwall frågade honom om succéinhopparen. Anfallaren är född i Gambia men kom till Sverige som 11-åring och är svensk medborgare och gjorde raketkarriär i Östersund innan han gick till England. Trodde att en förbundskapten skulle ha koll på den typen av spelare som lirar i Premier League. Precis som Ekwall skriver så är Barrow dömd för misshandel men om man avtjänat sitt straff så bör man vara tillgänglig enligt mitt sätt att se det. Sedan är det upp till SvFF att antingen slå fast en policy eller ta fall för fall.

* Se dokumentären om Klas Ingesson.

* Alla som vill höra Olof Mellberg i podden får vänta. Precis som han sa på Galan så har han tagit paus och det innebär att även en poddintervju får vänta.

* Måste allt vara så allvarligt. Fick en del av AIK:s twittergäng efter mig sedan jag skämtat med AIK:s vd Thomas Edselius om han hade Quaison-miljonerna i kavajen. Bakgrunden var den här krönikan om att något inte stämmer i AIK:s försäljningar och svårigheten att få insyn. Det tjafsades sedan lite mellan mig och Edselius på vägen in, men det var inte allvarligt och i grunden var vi vänner och överens om att vi hade olika syn på det hela.

* Snackade med Mikael Antonsson apropå min krönika som tog avstamp i hans uttalande om att fotboll är en sport för män. Till skillnad från många män så kände han sig varken uthängd eller hade problem med diskussionen. Han menade pojkar och inte kvinnor, men höll med om att det (hans uttalande om att stå upp som män) blev fel som det kom ut och att det är en nyttig diskussion.

* Apropå att Patrick Ekwall uteblev från galan så har jag “inga kommentarer”.

Publicerad 2014-11-11 kl 09:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons