Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Självmål av klubbarna om man INTE tar med fansen i bengalsnack

Min fredagskrönika handlar om Fotbollsgalan och dess efterspel. En rejäl ursäkt från oss på TV4 är given.

***

Fotbollskanalen on Tour är lite som MTV Cribs när vi spelar in på min terass i svit A2Hotel Aurel med utsikt över en sliten bangård i Podgorica.

Oroad över Andreas Sundberg efter att ha sett honom i passkontrollen på flygplatsen. Har han inte lärt sig mer av äta eller ätas under alla dessa år?

***

Konstgräs på Friends Arena och sedan en ny matta när landslaget spelar. En “no-brainer”. AIK kan inte gnälla för mycket för man har ett väldigt bra avtal och det är redan under hot. Dessutom finns det inget alternativ med naturgräs för klubben att spela ut mot Nationalarenan.

Redan nu är det så att arrangörerna måste lägga in naturgräs flera gånger om året och med konstgräs har man större möjlighet att köra en mängd andra arrangemang och på så sätt få upp intäkterna på det ekonomiska arenahaveriet i Solna. Sedan är det givetvis cyniskt att köra över AIK men det är verkligheten.

***

Vintern 1999 och våren 2000 så var jag med på ett litet hörn och hjälpte med många andra till när Mattias Göransson och Tobias Regnell skulle dra i gång Offside. Skrev bland annat om Jocke Nilsson, det nya tekniska U21-landslaget, Leeds United och gjorde en del annat småpill, men lämnade in under 2001 och är så imponerad av resan duon gjort med många medarbetare och har på håll sett hur deras utgivning ökat till fler magasin och böcker.

I dag är jag bara en konsument av Filter och Offside och deras böcker, och det är inget snack om att duon är rätt mottagare av det fina pris de fick på Tidskriftsgalan. Grattis, Tobbe och Mattias, det var ni värda och också kul att kvalitetsjournalistik kan bära sig och fortsätta växa.

***

Dagen före match i Montenegro. Då bjuder det svenska landslaget på en pressbuffé som heter duga: Erik Hamrén och Mikael Lustig vid ett podium.

***

Är givetvis part i målet men podden “Lundh” med Henrik Larsson är väl värd att ägna en timme åt. Dessutom tror jag inte att han var överens med HIF då, för snacket om klubben är inte direkt positivt. Den spelades in på tisdagen och påföljande måndag var han klar för klubben.

***

Pyroteknikfrågan tog eld återigen under gårdagen efter att det spreds uppgifter om att Sef ihop med SvFF och Rikspolisen tagit beslut om att bryta matcher och spela annan dag eller utrymma läktarna vid bengaler. Inga fans var med i den diskussionen och det framstår som direkt obegåvat.

Jag hymlar inte, jag gillar också bengaler, men jag tycker inte att man ska kunna elda hejvilt och det är direkt korkat av de grupperingar som skiter i sina egna klubbar och bara bränner dem för sitt eget höga nöjes skull. Så jag hoppas att man kan hitta fram till en väg för att legalisera och kontrollera bengalerna.

Oavsett om det går eller ej så måste fansen vara med och diskuterar fram en plan. För om man inte får med sig fansen så kommer det inte att fungera. Därför var det glädjande att Sef under gårdagen gick ut med ett klarläggande om att man visst ska ta med fansen och att målet är att spela matcher utan att bryta dem.

***

Kalmar FF sparkar Hans Eklund. Vem sparkar gänget som anställde honom? Nu gillar jag ju Svante Samuelsson och Thomas Borstam-Andersson som personer men herregud…om man sparkar en tränare efter ett år så har man inte gjort hemläxan och därmed underkänt sig själv. Likadant med KFF-styrelsen.

Alla fattade ju att Hasse Eklund knappast var en färdig produkt som tränare om man ser till sparken i Viborg, assistent i Landskrona och ett grymt bra år i Falkenberg. Varför går klubbarna bara efter “flavour of the month”? Lex Andreas Thomson som var glödhet och sedan iskall och exemplen är många.

Inte så att Eklund inte haft ett tungt första år, men klubben har ju tappat inte bara Nanne Bergstrand som tränare utan även Henrik Rydström som spelare och en del andra kulturbärare och dessutom Kjell Nyberg som hållit i alla synliga och osynliga trådar i föreningen. Inte direkt ett dukat bord för Eklund.

***

Lugis montenegrinske legendar Zoran Roganovic styrde upp bord på Per Sempre i Podgorica. En italiensk lyxkrog med maffiakänsla och rökande herrar och damer. Maten var toppklass och även om den vänliga servicen hade en del att jobba på när det handlar om tempot så var det toppklass.

Under middagen anslöt SVT:s Daniel Nannskog till vårt gäng med Ekwall, Sundberg, Johan Tarland och Radiosportens Linn Nenzén. Nannskog är en artist på många sätt och han drog i gång direkt och det var inte direkt stories som hade kunnat köras på Fotbollsgalan, men herregud vad vi skrattade.

Bara den om hur Mikael Dorsin körde med handduken när han kom upp i Djurgårdens A-lag…ja, herregud. Jag hatar dock att kläderna luktar rök dagen efter ett krogbesök, och då var ändå vi som hämtade ur “Die Wiener Sängerknaben” och åkte hem efter middagen och gick och lade oss.

Publicerad 2014-11-14 kl 09:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons