Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vinn landslagsdräkt - och ta del av kaoset i Podgorica

Tatueringschock. Smash and Grab. Startelvan med Durmaz och utan Larsson. Urin i muggar. Jazztobak vs kol. Tolktantens toköversättning. Attacker i massor. Fotbollskanalen On Tour från Gradski-stadion i Podgorica. Missa inte detta klassiska program:

 

Varför tatuerar man in en nyckel? Och på ryggen? Rätt svar belönas med en fullständig landslagsdräkt med strumpor, byxor och tröja. Gå in på Instagram och svara och klicka på länken för att komma dit.

***

Stevan Jovetic måste ha en av världens bästa förträngningsmekanismer. Han lovade att han inte mindes något från när Montenegro mötte England och nuvarande lagkompisen Joe Hart stod i ett regn av prylar, det brann på läktaren och var allmänt kaos.

***

Vakterna på Gradski-stadion ser ut att slå först och fråga sedan. Riktiga hårdingar som har skött kombinationen av kosttillskott och hård träning. Inte sett så hårda grabbar sedan Ungern och Makedonien.

***

Vädret i Podgorica är fem solar.

***

Peter Swärdh till Kalmar FF. En utnämning som andas Thomas Borstam-Andersson som hade Swärdh som tränare i Mjällby. Viktigt är att KFF ger tränaren mer tid och visar större tålamod eftersom truppen knappast är i samma klass som för några år sedan.

***

Gillar Erik Hamréns startelva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Bengtsson – Ekdal, Källström, Durmaz – Zengin, Ibrahimovic, Forsberg.

Lite gambling och offensiv i ett läge där svensk seger i det närmaste ordnar en tredjeplats i gruppen. Även om jag startat med Zlatan på bänken och haft honom som en joker snarare än startat med honom och kört John Guidetti från start. Emil Forsberg är helt rätt som startman och han har gjort det bra i MFF, och gillar även Durmaz centralt.

***

Ändå sedan vi var på Club Babian i Kiev 2012 har vi undrat: VAR ÄR NANNSKOG? Här plötsligt finns svaret på Instagram.

***

Har ihop med andra mediarepresentanter suttit i ett antal möten med SvFF:s Camilla Hagman, Marcus Allbäck, Lasse Richt och Niklas Bodell för att diskutera hur vi kan hjälpa varandra. Känns ju rätt meningslöst när Sverige i Montenegro enbart sätter Erik Hamrén och Mikael Lustig på ett podium.

Efter ett par diskussioner fick vi även Andreas Granqvist vid podiet och det var en förbättring, men det är rätt svårt att inse att något så basalt inte gått fram. Självklart vill ett stort mediauppbåd som ägnat en halv dag att ta sig hit i tid till landslagets träning – vilket innebar att man missade pressaktiviteten i Stockholm i torsdags – ha mer än Lustig/Hamrén vid podiet.

Även om Uefa bara har som krav att en spelare och förbundskapten ska ge en presskonferens dagen före match lär knappast Platini o Co bötfälla SvFF om man ordnar en mixed zone med några spelare utöver podiumduon. Så svårt är det inte att få några spelare till att ställa upp inför EM-kvalet.

Lägg på tre stängda träningar i rad. Ja, det är knappast så att våra möten med SvFF:s gäng har gett effekt. Många avfärdar säkert det med att landslaget är här för att prestera sportsligt. Självklart men om Tommy Svenssons mannar kunde ta VM-brons efter att ha gjort en timme press om dagen borde fler spelare kunna ställa upp.

Dessutom är det knappast så att resursträngda redaktioner ser till att skicka ner stora delegationer om allt man erbjuds är podiumet med en spelare och en förbundskapten. Nej, det kanske inte är högaktuellt så länge Zlatan spelar men det kommer en tid efter det och pressen är ett sätt att kommunicera med fansen.

Publicerad 2014-11-14 kl 17:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons