Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ska allt kring fotboll vara på blodigt allvar?

Lundhs blogg

Måndag morgon är det ny podd och gäst är Hammarbys Kennedy Bakircioglu och ni hittar podden här när det väl är dags. Den är ute 06:00, måndag morgon.

***

Vaknade tidigt denna söndag och då låg ett kritiskt mejl i mejlboxen till mig och kollega Ekwall.

Hej båda
Tycker i grunden att ni är väldigt duktiga journalister men blir ibland väldigt fundersam på hur ni hanterar Era uppdrag.
Om jag tänker tillbaka så tycker jag att Era inlägg från Club Calcio ihop med EM i Ukraina var ett riktigt lågvattenmärke. Efter det så tycker jag att ni båda har lyft Er och gjort väldigt seriösa inlägg och intervjuer i fotbollsvärden. Självklart kan dessa innehålla en kritisk granskning av det ni är satta att bevaka.
I kväll tittade jag på Er intervju av Johan Larsson och blev väldigt väldigt besviken. Väldigt mycket trams och väldigt lite seriösa frågor (mycket likt det ni höll på med i Ukraina). Hur kul tror ni det kan vara att heta Johan Larsson och bli bemött med Era trams frågor?
Annons
Jag bara undrar vad det är som driver 2 duktiga journalister att återigen falla ner på denna oerhört låga nivån. Hoppas ni tänker till och återgår till ett proffsigt förhållningssätt mot dom ni bevakar samt även till oss som ser Era inlägg mm.
Mvh, Bo Einarsson

Naturligtvis är det Club Babian han syftar på från EM 2012, och inte Club Calcio, men det är en petitess. Har ni inte sett programmet med Elfsborgs Johan Larsson så finns det här:

För egen del så anser jag inte att allt journalistiskt arbete man bedriver kring landslaget behöver vara befriat från försök till skratt och humor. Alla tycker naturligtvis inte att det är roligt, det har jag full förståelse för, men det är omöjligt att tillfredsställa alla människor samtidigt. Just Ekwall vs Lundh kan svänga och ibland är det seriöst och ibland mindre seriöst.

Annons

Däremot kan man inte rycka ut programmet och bara låta det representera vad vi gör från Abu Dhabi. Känner att vi täcker rätt stora ytor i allt från rena nyhetstexter och kortare inslag till krönikor, bloggar och intervjuer. Lägg på klassisk bevakning av matcherna med en hel del LIVE-sändningar från både träningar och inför och efter matcherna.

Fast det är klart att det är viktigt att reflektera om det går att fara i väg eller inte? Sköter vi inte våra uppdrag seriöst nog om jag tar upp när Johan Larsson bytte till sig min bröstnäsduk för att lämna ett pris till Anders Svensson? Eller om vi skrattar när Larsson listar de tre bästa sakerna med att bo i Borås? Funderar vidare på det, men jag är benägen att tycka att vi hanterar våra uppdrag, där det även ingår att få till ett skratt eller två.

Annons

***

Undra om Erik Hamrén låter Robin Olsen stå igen? Känns som enda frågetecknet inför mötet med Finland på måndag kväll, och där utspelarna ser ut att bli följande tio spelare: Johan Larsson, Erik Johansson, Sebastian Holmén, Ludwig Augustinsson – Simon Gustafsson, Oscar Lewicki, Marcus Rohhdén – Niklas Bärkroth, Mikael Ishak, Johan Elmander.

Finlands trupp hittar ni HÄR.

***

Det var tidigare SvFF-basen Lars-Åke Lagrell som införde en årlig middag på vinterturnéerna och det brukar vara rätt givande sittningar. För är det något som både mediapacket och landslagsledningen tjänar på så är det mer dialog för att förstå varandras roller, och kanske är det en fördel att det sker under något informella former.

Däremot så går det inte att lova att man inte skriver vad som sägs, så därför gick vi miste om en bra historia om en gammal landslagsman. Apropå hur man hanterar att rampljuset slocknar, men det är bättre med tydlighet. För även om det är synd att avståndet ökar mellan idrottare och medier så finns det en fördel i att vi inte umgås så som man gjorde förr i tiden.

Annons

Det blev i alla fall en sittning på Chamas, en brasiliansk köttkrog, och det rasslade in anekdoter och stories, om allt från Birger Buhre, reseräkningar, kvittoredovisningar, nakenjulningar och framåt, och det var många skratt. Men också diskussioner om Zlatans egna dokumentär, det sorgliga bygget Friends Arena, att SvFF funderat på att återuppliva pressens landslags och ställa det mot U21-landslaget i vår men där det antagligen hamnar i kläm av det allsvenska spelprogrammet.

Lasse Richt och Niklas Bodell var från SvFF och de styrde oss i en liten minibuss och hela mediapacket på plats i emiratet var på plats. Vi hade efterfrågat Reine Almqvist för att få rejält med stories, men det visade sig att vi klarade oss bra ändå. Skrattar fortfarande åt en del av historierna och det är bra.

***

Publicerad 2015-01-18 07:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto