Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vågat av Malmö FF - men rätt väg

Lundhs blogg

Erik Hamrén kan bli arg, riktigt arg. Kan använda denna snutt till att skrämma barn:

Match mot Finland i kväll och ni ser den på TV12 eller på fotbollskanalen.se (via Play Premium) och det är avspark 19:30 vilket betyder 22:30 lokal tid. Så slutsignalen går efter midnatt.

***

Podden med Kennedy Bakircioglu är ute och det är en frispråkig Bajen-ikon som förklarar att fansens kärlek ibland kan bli för mycket och att det är ett skäl till att han bor på Östermalm. Hammarbys lagkapten berättar om framtiden i klubben, gristräningen som ska lyfta nykomlingen och om Lars Lagerbäcks tunga besked och besvikelsen över uteblivna chanser i landslaget.

Podden “Lundh” hittar ni via Fotbollskanalen.se eller via iTunes eller via Acast. Naturligtvis går det lätt att googla fram den och den finns på podcaster och andra typer av plattformar.

Annons

***

Underbart när Nabil Bahoui skulle redovisa för hur han lagt om kosten och fått styr på karriären och i Ekwall vs Lundh Abu Dhabi hänvisade till en man på mammas jobb som vunnit Guldbollen men som han inte kom på namnet på.

Receptet som AIK:aren ville hålla hemligt hittar ni här.

***

Relativt väntad startelva från Hamréns sida även om det går att förstå Anton Tinnerholms frustration efter ett inhopp som var allt annat än högerbacksplatsen och nu verkar han inte vara med. MFF-backen kastade sina skor efter lördagens pass då han insett läget, och att Johan Larsson skulle få starta. Tinnerholm är lovad en halvlek som högerback.

Startelvan: Johnsson – Larsson, Johansson, Holmén, Augustinsson – Gustafsson, Lewicki, Rohdén – Bärkroth, Ishak, Elmander.

***

Isaac Kiese Thelin kan vara på väg till Bordeuax i Ligue 1. Måste credda SVT som legat i framkant med en fotbollsövergång och nu skriver även L’Equipe att Malmö FF och den franska klubben är överens om ett köp kring 30 miljoner kronor. Om det faller på plats och anfallaren också kommer överens med klubben så blir han sjunde spelaren som lämnar guldlaget.

Annons

Sedan tidigare har man sålt Emil Forsberg till Leipzig och Magnus Eriksson till Guizhou Renhe och varit tvunget att släppa Markus Halsti gratis till DC United, Simon Thern gratis till Heerenveen och inte kommit överens med Ricardinho och Matias Concha valde att sluta. Förvisso har man tagit in Oscar Lewicki, Tobias Sana och Erik Andersson men man kan ju tappa fler spelare, inte minst Robin Olsen som går in på sista året av kontraktet.

Franska Ligue 1 är en tuff liga för forwards men det är att klart att Kiese Thelin är av rätt storlek och gjorde bra reklam för sig i U21-landslagets playoffseger mot Frankrike och var helt okej även mot det franska A-landslaget i Marseille. Lägg på insatserna i Champions League och allsvenskan och det är förståeligt att han får bud.

Hur ska då Malmö FF hantera det? Ja, man kan naturligtvis hävda att ett mästarlag ska hålla fast vid sina spelare för att kunna ta nästa kliv, men MFF har visat att man kan sälja av och hitta bra ersättare. Ta bara hur Jiloan Hamad, Erik Friberg och Johan Dahlin försvann från guldlaget 2013 och sedan Miiko Albornoz och Pontus Jansson i somras.

Annons

För inte så många år sedan var MFF av inställningen att man inte skulle sälja av mästerlaget och nobbade Kaiserslautern som ville betala närmare 20 miljoner kronor för Daniel Larsson. Anfallaren försvann några år senare utan att klubben var ens nära den ersättningen och dessutom var det en signal till spelarna om att det var svårt att gå i väg från MFF.

Om det var den direkta följden till att en del spelare likt Hamad, Jimmy Durmaz, Jansson, Agon Mehmeti och Dahlin försvann utan större ersättningar för att man inte hade mycket kvar av kontraktet går givetvis att diskutera, men jag tror att MFF får lättare att rekrytera spelare om spelarna ser att det går att komma i väg från Malmö FF.

Får Malmö FF runt 30 miljoner kronor för en spelare som hämtade från IFK Norrköping för nästan ingenting så är det bara att köra. Det är en bra affär även om klubben har muskler att sätta emot. Gäller att hålla spelarna nöjda också och man har svårt att se en mycket starkare värdeutveckling på Kiese Thelin, och framför allt kan det lätt gå åt andra hållet.

Annons

Malmö FF lär ha tagit in runt 200 miljoner kronor på spel i Champions League och nu har man sålt spelare för runt 70 miljoner kronor om man lägger in Jansson och Albornoz och med Kiese Thelin kan man nå 100 miljoner. Klubben har en unik möjlighet att betala ner på lånen till arenan för att slippa den kvarnstenen och ändå kunna förstärka med spelare som gör att man är konkurrenskraftigt.

Allt handlar om att Daniel Andersson och Åge Hareide behåller kylan och inte blir påverkade av medier, fans och andra som vill se snabb handling utan verkligen letar efter rätt spelare. Man har på sig till i slutet av mars och det finns spelare och inte alla ha kontrakt, och vem blir inte sugen på en mästarklubb som trots allt har en bra bas att stå på och som kan vara en studsmatta vidare?

Publicerad 2015-01-19 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto