Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Väl tidigt med fiaskostämpel på PZG

Den tidigare Kalmar och Landskrona-spelaren Liridon Leci var föremål för Uppdrag Granskning i höstas och nu figurerar han igen i TV4:s avslöjande reportage och utlovar att han kan fixa matcher i Skandinavien.

Tyvärr är det verkligheten i en alltmer globaliserad värld och när förbund och spelbolag tar problemet mer på allvar så haltar resurserna till polis och åklagare. Brotten är inte prioriterade av staten och då är det svårt att komma åt problemen, som lär öka.

***

När man läser i DN om årskortsförsäljningen så är det svårt att inte längta efter den allsvenska premiären. Hammarby leder och det är inte konstigt som nykomling och med det publikdraget men kul att även AIK. Dif och Malmö är med.

ANNONS

***

Runt sju timmar LIVE-tv tar på krafterna, även om Deadline Day alltid är kul. Dock stillsammare än tidigare och ett skäl är väl att klubbarna insett att det är svårt att handla och träffa rätt när det är panik. Synd att Martin Olsson inte tog klivet upp i Premier League och till West Bromwich eller Swansea, för ett halvår till i Championship är inte den rätta miljön.

Kul sändning ihop med Emelie Ölander, Adam Pinthorp, Lorenzo Medici och vi hade en rad gäster med via Skype. Bland annat Philip Haglund som berättar om att han är tänkt som mittback i Hammarby.

***

Häromveckan berättade Markus Rosenberg om att han och Malmö FF förhandlar om en förlängning. Även Guillermo Molins och Malmö FF diskuterar ett nytt och längre kontrakt. Viktigt att Daniel Andersson ser till att så tongivande spelare är nöjda och med i matchen, samtidigt som han jagar nyförvärv till klubben. Utifrån sett gör MFF-ledningen mycket rätt.

ANNONS

***

Februari är onekligen en ödesmånad för “projektet” – finns det ett ord jag är trött på i fotbollssammanhang så är det just det – Paris SG och i kväll väntar Lille borta i semifinal i Coupe de la Ligue. På söndag är det Lyon borta i seriefinal i Ligue 1 och nästa onsdag väntar Nantes hemma i Coupe de France följt av ny ligamatch, Caen hemma, innan Chelsea väntar i Champion League.

Qatars franska fotbollssatsning är alltså kvar i alla fyra titelkamper och januaris transferfönster är igenbommat och man tappade inte någon av de stora stjärnorna och även tränaren Laurent Blanc är kvar. Alla som följt Zlatan o Co kan se att spelet inte stämmer men efter att man tappade 2-0 till 2-4 borta mot Bastia i början av januari har man vunnit vad man behöver vinna.

Förlusten på Korsika gav upphov till en rad spekulationer, rubriker och artiklar om en klubb i kris, men än måste vi vänta med att trycka dit fiaskostämpeln på Paris SG. Har svårt att se att man ska ta sig förbi Chelsea i Champions League men att man tar tre inhemska titlar är ingen omöjlighet, särskilt nu när Lyon fått skyttekungen Alexandre Lacazette skadad.

ANNONS

I Coupe de la Ligue är Lille borta en svår match men klubben har tufft att göra mål, blott 18 framåt på 23 ligamatcher, och man är knappast i toppslag. Paris saknar Pastore vilket är ett minus men mönstrar bästa mittfältet och har stor möjligheter att möta antingen Monaco eller Bastia i finalen på Stade de France 11 april.

I Ligue 1 har Marseille tappat en del kraft, inte minst i bortaspelet, och det är Lyon som ser bäst ut. Paris SG kan gå upp i serieledning för första gången under säsongen om man vinner på söndag. Lyon är ligans bästa hemmalag med elva segrar och en förlust, å andra sidan är PSG bästa bortalaget. En nackdel för PSG är man har kvar både Marseille och Monaco borta längre fram i vår och ett tuffar spelprogram.

Coupe de France är den finare av franska cuper och klubbens president Nasser Al-Khelaifi ser helst att PSG bärgar den ihop med ligatiteln. Nantes lär man fixa i åttondelsfinal och av de franska topplagen är det endast Monaco och St Etienne kvar och av 16 kvarvarande lag kommer nio från längre ner i seriesystemet. Cupfinalen spelas först 30 maj, en vecka efter sista ligamatchen.

ANNONS

Givetvis är det förståeligt att ägarna, fans och medier höjer frågetecknen kring PSG men ännu så länge är det inget fiasko. Skulle man bara ta en titel och framför allt inte ta ligan så är det underkänt med tanke på spelarna, satsningen och motståndet men om man kan ta ligan och den främsta cupen är det godkänt och tre titlar och respass mot Chelsea är mer än godkänt.

Publicerad 2015-02-03 kl 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto