Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamrén kände bara kärlek på Friends Arena

Efter Sverige-Iran satt en förvisso trött men mycket nöjd Erik Hamrén i källaren på Scandic Park och talade om att han ville att alla matcher skulle ha en likadan inramning som landskampen på Friends Arena. För även om en stor majoritet höll på bortalaget och dessutom gav upphov till en mäktig ljudkuliss så upplevde förbundskaptenen det som positivt.

Kände inte som om det var att spela på bortaplan. På bortaplan känner man ofta hat, men jag kände bara kärlek. Hörde givetvis att de stöttade sitt forna lands landslag och lag men det var även kärlek till oss. Så skulle alla matcher vara.

Det var dagen efter den andra raka segern för Erik Hamrén vars 2015 startat på ett helt annat sätt än 2014 där man bara tog två segrar totalt sett. Fast det var ingen tvekan om att förbundskaptenen gladdes åt mer än bara två vinster och en del andrum i EM-kvaltabellen:

* Landslaget visade mot både Moldavien och Iran att man kunde köra 4-4-2 framgångsrikt. Hamrén var nöjd över att spelarna nu visat att de kunde hantera ett spelsystem till och det framgångsrikt. Han vill inte låsa sig vid något system utan det handlar om samma spelidé men annat system beroende på både motstånd och vilka spelare han förfogar över.

* De nya spelarnas kliv. Återigen lyfte Hamrén fram Erik Johansson som han upplevde verkligen hade tagit chansen. “Jag blir glad i hjärtat när en spelare visar sådan kvalitet och den utstrålningen.” Mittbacken är inte ensam utan det fanns fler i truppen som Robin Olsen, Emil Forsberg och Anton Tinnerholm och även Isaac Kiese Thelin fick ett omnämnande.

* Zlatans framfart med tre mål och en assist på 90 + 45 minuter och som inte längre överraskar honom men imponerar på förbundskaptenen. Där Zlatan under de tre senaste landslagsåren snittat ett mål per match till skillnad mot tidigare ett mål per tredje match. “Har vi en världsstjärna måste vi försöka utnyttja honom, det beror mycket på Zlatan men även på de andra spelarna. Vi har fått till en bra mix och kan utnyttja en sådan världsstjärna.

*Att det finns fler talanger i svensk fotboll som vill fram. Både det äldre och yngre U21-landslaget vann sina dubbellandskamper och i helgen börjar allsvenskan där en kombination av dålig ekonomi och att en satsning på akademier, utbildning och bra instruktörer gett fler och fler unga spelar med erfarenhet. Hamrén slog ett slag för 16 lag i allsvenskan men vill se längre säsonger så att både landslag och allsvenska kan rymmas.

Erik Hamrén gav naturligtvis en lite släng till medierna och det var som svar på Sportbladets Petra Thoréns fråga om hur han ska se till att väcka lejonet inom Zlatan (apropå att Zlatan sa såg efter sitt hat trick mot Lorient efter ministercirkusen i Frankrike) till ett eventuellt EM 2016. “Vi får ta hjälp av er i media, ni brukara vara bra på det.”

När det handlade om att tippa allsvenskan så darrade inte Hamrén utan pekade som de flesta ut Malmö FF. Förbundskaptenen har visat att han sätter stor tilltro till MFF:s spelare och hade med sju stycken som var delaktiga i Malmös framgångar under 2014, även om bara fyra av dem är kvar i MFF-truppen, och det är kanske inte konstigt att han då väljer MFF.

Publicerad 2015-04-01 kl 10:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons