POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bra att SvFF vill ha råd av Tommy Svensson

Träffade Tommy Svensson hemma i Växjö i förra veckan för en poddintervju. Slog mig då att han slutade som tränare redan som 52-åring efter att ha tagit Sverige till VM-brons 1994 och sedan misslyckats i kvalen till EM 1996 och VM 1998. Så här i efterhand känns det som slöseri att en av landets bästa tränare gick i “pension” i så tidig ålder.

Det var knappast så att han saknade anbud. I podden avslöjar han att det var närmast med Benfica som var i Växjö med ett kontrakt och att han på kvällen var säker på att han skulle skriva på men att han ändrade sig över natten. Den svenske bronshjälten var även nära Athletic Bilbao, Sheffield Wednesday, Glasgow Rangers och Celtic men avstod.

Tommy Svensson nobbade dem alla för att jobb på Svenska Fotbollförbundet och där skulle han samordna verksamheten kring landslagen. Efter blott tre år i Råsunda-borgen slutade Svensson för att han inte fick någon respons kring sitt jobb, enligt vad han säger i podden. Den tidigare förbundskaptenen är även förvånad över att SvFF inte tagit hjälp av Jonas Thern, Patrik Andersson och andra storspelare.

Fast nu visar det sig att SvFF:s nya generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som började sitt uppdrag i november, ändrat på SvFF:s inställning till en del av de gamla hjältarna. Sjöstrand är kompis med Tomas Brolin och via honom har Sjöstrand inte bara träffat Thern och Andersson utan även haft kontakt med Tommy Svensson som öppnar för att hjälpa till med SvFF.

Tommy Svensson är alltså veckans poddgäst och ni hittar som vanligt podden via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns den på Podcaster och en massa andra alternativ för poddlyssnande och är inte särskilt svårfunnen om man kan navigera dator och/eller smartphone.

Är uppe i 47 avsnitt och Svensson berättar om skälet till att Anders Limpar petades 1994, om tragedin som fick Svensson att avbryta proffskarriären i Belgien och att han redan i mitten på 1980-talet bestämt sig för att aldrig mer jobba i moderklubben Östers IF efter att ha tagit klubben till SM-guld både som spelare och sportchef.

***

Malmö FF vann rättvist mot Hammarby som trots allt gjorde en bra match. Kul var det att kolla på i varje fall.

Vad händer i Örebro SK? Och Sundsvall lever.

***

Vi talar mycket om ansvar men det går inte att lägga ansvaret för att en del supportrar bränner bengaler på resten av publiken på de allsvenska matcherna. Det är upp till polis och säkerhetsvakter att lösa det på arenorna, vilket visat sig vara svårt. Fast det är naivt att tro att andra åskådare ska ingripa när det eldas eller på andra sätt går åt fel håll.

Värsta med den nya maktkampen mellan Sef/polisen och fansen är att om det går åt fel håll så kan det spinna i väg snabbt. Parterna måste se till att jobba ännu tajtare ihop och inte tvärtom.

***

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Paris SG, men det krävs mer än ett mirakel för att på Camp Nou vända hemmaförlusten på 1-3 mot Barcelona. Självklart ska man spela om det, men med tanke på att Thiago Silva inte är med i backlinjen så är det svårt att se det som troligt att PSG klarar av att freda sitt mål även om man själv skulle hitta rätt framåt.

***

Bloggen har vilat för mycket, men det hänger ihop med lite för mycket annat jobb.

***

Henry Winter tecknar ännu en sorglig bild av förfallet i Leeds United.

***

Naturligtvis tråkigt att Johanna Garå slutar, och särskilt som en delförklaring är de hårda orden som följer när man verkar i tv, radio eller tidningar. Tyvärr följer det med när man tar eller får en offentlig roll och det är även så att det är mycket tuffare för kvinnor då en del män inte klarar av den självklara utvecklingen och tar sig rätten att uttrycka en massa skit.

Det är lika sorgligt varje gång det sker och det värsta är att trots mycket diskussion om det här så verkar det inte minska. En del människor – mest män, tyvärr – klarar inte av att det är så lätt att via sociala medier kommunicera vad man tycker och tänker. Ibland önskar jag att man kunde skicka det vidare till deras mammor så att de kunde skämmas.

Kommer att sakna Johanna i TV4-huset. hon är en bra kollega med nära till skratt och det underlättar alltid när man jobbar ihop.

Publicerad 2015-04-21 kl 08:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto