Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Populäraste poddarna är kanske inte alltid de bästa

Lundhs blogg

Nytt avsnitt med podden är ute och Sportbladets Robert Laul är gäst och vi talar om sportjournalistikens inriktning, snedsteg på Fotbollsgalan, Zlatan-bevakningens riktning samt att hoppa i EM-truppens sängar och en massa annat i en dryg timmes mediadebatt och diskussion.

Ni hittar annars som vanligt alla 68 avsnitt av podden ”Lundh” via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster och en massa andra alternativ för poddlyssnande och är inte särskilt svårfunnen om man kan navigera en dator och/eller en smartphone.

Podden #Lundh kan knappast anklagas för att fylla jämnt med det 68:e avsnittet som kom ut på måndagen men jag har för första gången kollat närmare på statistiken och det är glädjande att se att #Lundh nu siktar på fem miljoner lyssningar som nästa milstolpe.

Fyra miljoner är passerat för ett tag sedan och inte bara de nya avsnitten drar lyssnare utan även de gamla, enligt statistiken. Folk hittar in och letar sig tillbaka bland de 68 intervjuer som jag gjort med personer som har olika beröring och olika profil i den svenska fotbollsvärlden.

Annons

Podden #Lundh är enligt Acasts grundare Öjje Holt just nu Sveriges största sportpodd. Tackar för det. En häftig utveckling som jag inte riktigt väntade mig i april i fjol när jag drog i gång och ville göra något annat än de dominerande poddarna med veckosnack om ämnen med samma profiler.

Även om kritiken mot både ljud och uteblivna stjärnor till att jag till den här veckan intervjuat en annan sportjournalist växlat över tid, så har det mest varit positiv feedback kring podden som nått mig via mejl, twitter och instagram. Det är jag tacksam för.

Kollade igenom listan på avsnitt och de mest lyssnade är följande med Anders Svensson i topp och sedan ner till Pia Sundhage:

#8 Anders Svensson
#21 Nanne Bergstrand
#24 Henrik Larsson
#43 Christian Wilhelmsson
#20 Hasse Backe
#23 Nordin Gerzic
#19 Jonas Thern

Annons
#26 Tony Ernst
#10 Sven-Göran Eriksson
#34 Kennedy Bakircioglu
#27 Andreas Haddad
#9 Jonas Olsson
#45 Åge Hareide
#15 Anders Carlsson
#51 Niclas Alexandersson
#31 Mats Gren
#11 Marcus Berg
#35 Pontus Farnerud
#25 Magnus Pehrsson
#38 Jonny Rödlund
#47 Tommy Svensson
#44 Sebastian Eriksson
#30 Lennart Johansson
#29 Erton Fejzullahu
#37 Niklas Bärkroth
#52 Nils-Eric Johansson
#36 Jesper Jansson
#41 Pär Zetterberg
#32 Mikael Dorsin
#12 Erik Edman
#42 Karl-Erik Nilsson
#55 Sam Larsson
#16 Markus Rosenberg
#48 Simon Gustafsson
#22 Jan Jönsson
#7 Henrik Rydström
#57 Mohammed Al Hakim
#33 Stefan Söderberg
#56 Rade Prica
#53 Behrang Safari
#66 Patrik Andersson
#60 Andreas Jakobsson
#46 Lotta Schelin
#49 Fredrik Söderström
#28 Håkan Sjöstrand
#39 Karin Mattsson Weijber
#40 Therese Sjögran
#18 Jimmy Durmaz
#17 Lars-Åke Lagrell
#13 Katherine Salisbury
Annons
#14 Niclas Ericson
#58 Björn Eriksson
#61 Staffan Tapper
#63 Ronnie Hellström
#54 Sofia Jakobsson
#50 Louise Schillgard
#67 Moestafa El Kabir
#65 Peter Hunt
#1 Jonas Eriksson
#4 Johan Mjällby
#2 Håkan Mild
#6 Stefan Andreasson
#64 Jan Eriksson
#59 Anette Börjesson
#5 Bosse Lundqvist
#62 Frida Östberg
#68 Robert Laul
#3 Pia Sundhage

Vill ni lyssna hittar ni alla avsnitt HÄR.

Poddarna är numrerade efter publiceringsordning och det är givet att de första avsnitten inte har lyft så med tanke på att podden var ny och relativt okänd, men det rejäla genombrottet kom med Anders Svensson som fortfarande är det avsnitt som flest lyssnat på.

På ett liknande sätt kan man konstatera att de nya avsnitten inte fått möjligheten att lyfta lyssnarmässigt och att de har all möjlighet att klättra. Att döma av reaktionerna jag fått via sociala medier och Robert Lauls första timmar ute så kommer han att kliva rätt snabbt upp i listan.

Annons

Snabbast ut ur startblocken är annars följande tio avsnitt, det vill säga de som flest lyssnat på under de första två dygnen och där Svensson är hetast med det överraskade mig att Gerzic lockade så, men det var roligt precis som avsnittet med Tony Ernst:

  • Anders Svensson
  • Nordin Gerzic
  • Christian Wilhelmsson
  • Nanne Bergstrand
  • Tony Ernst
  • Henrik Larsson
  • Andreas Haddad
  • Karl-Erik Nilsson
  • Kennedy Bakirciglu
  • Åge Hareide

 

Sedan är det naturligtvis inte så att mest lyssnade eller att de flesta kastat sig över alltid är bäst och här är sju av mina favoriter som kanske inte nått högst upp på lyssnarlistan och som var roliga att göra och där jag tycker att de har något viktigt att säga eller att berätta:

  • Staffan Tapper – den förre MFF-spelaren och ledaren har vassa åsikter.
  • Tommy Svensson – VM94-tränaren är synnerligen klok och värd att lyssna på.
  • Annons
  • Jonny Rödlund – om att det inte finns några garantier även om man är talang.
  • Therese Sjögran – gillar inte bara henne som spelare, hon har mycket klokt att säga.
  • Björn Eriksson – frispråkig RF-bas som inte slår sarg ut.
  • Katherine Salisbury – agent som berättar om livet i en mansdominerad bransch.
  • Peter Hunt – Norrköpingsbasen var härligt rättfram och ärlig.

 

Nej, det betyder inte att de andra 63 är dåliga, jag gillar ju i princip alla även om jag kan erkänna att Lagrell, Durmaz och El Kabir blev lidande av ljudet. Det beror på mig och inte på att de inte hade något att säga eller berätta.

Sedan kan inte jag bara gå på de som drar mest lyssning. Jag måste även gå på makthavare som kanske inte alltid drar de stora lyssnarskarorna. Det handlar om att lyfta viktiga frågor och inte vara rädd för att en Nilsson eller en Sjöstrand eller en Eriksson drar få lyssnare.

Annons

Fortfarande behöver jag bli ännu bättre på kvinnor och det är något jag jobbar på, men det är fortfarande så att podden är en sidoaktivitet och det är ont om tid och inte alltid lätt att få de gäster man vill, och det av olika skäl.

I den bästa av världar hade jag haft en redaktör som hjälpte mig att jaga gäster och att jobba med materialet, men i den värld som råder är ekonomin en begränsning, och nu sliter Adam Pinthorp med det litegrann vid sidan om mycket annat.

Jag må vara “old school” och vägrar att sitta och prata om ett försäkringsbolag eller en kedja med kläder för promenader i skogen eller någon annan partner i podden och då är det svårare att få in cash.

Har ni förslag på sponsorer som är av mer klassiskt snitt eller känner någon som vill redaktöra och jobba med podden så hör av er: olof.lundh@tv4.se. Kom gärna med annan feedback och önskningar om gäster.

Annons

När det gäller det vanligaste önskemålet så ska ni veta att jag försökt med Lars Lagerbäck i 15 månader men han har hela tiden velat avvakta med poddar och har sedan valt att enbart göra med sin kollega Ola Wenström och så är ju livet.

Zlatan Ibrahimovic och Erik Hamrén är också ständigt önskade och Zlatans varumärkesman Mika Lepistö säger att det inte är aktuellt med PSG-stjärnan, och jag tror honom. Har också svårt att se att Hamrén vill och att det skulle ge något, då läget är något ansträngt.

Publicerad 2015-09-14 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto