Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart att ALLA måste ta tydligt avstånd

Lundhs blogg

Matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby ramades in av scener man vill slippa se inom svensk fotboll. Det kastades bengaler från Bajen-klacken, varav en bengal kastades tillbaka från Blåvitt-håll, och från Bajens klack kom även knallskott och det är upp till polisen att ihop med klubbarna finna de skyldiga och hålla dem borta.

I CMore-studion efter matchen så intervjuades Jörgen Lennartsson först och vi i studion i Stockholm fick frågan om Blåvitt-tränarens reaktion på spelavbrottet och jag tyckte han var fel ute. Jag hade velat ha ett tydligare ställningstagande om idiotin, vilket fått många Blåvitt-fans, och kanske del andra, att reagera med ilska via sociala medier mot vad jag sa.

Jag vet att Lennartsson var ute och försökte lugna ner de egna fansen och det är naturligtvis en bra insats, vilket vi också lyfte i sändningen, men här handlade om att det hade kastats grejer från fler än ett håll även om Bajen-fansen har det största ansvaret. Då kan man inte bara tala om att man ville ha poängen och att avbrottet störde den jakten.

Annons

Det reagerade jag på, vilket gett reaktioner. Många är arga. För det första så fick jag någon timme efter sändningen ett sms av Jörgen Lennartsson. Uppenbarligen hade han lite samma syn som jag hade, och sedan fattar jag givetvis att man kan hamna fel. Uppskattar att han hörde av sig om det, för det är viktigt att svensk fotbolls företrädare att ta avstånd, och det har blivit bättre.

Apropå ilskan så kan det vara bra att klarlägga följande när det gäller invändningar:

Många är arga för att jag inte kritiserade Nanne Bergstrand i sändningen. Nej, det är korrekt, för att frågan ställdes inte och i efterhand är det naturligtvis en miss. Jag tar på mig att jag inte sköt in det, men i en direktsändning med försenad match kan bli så, där tiden tar slut. Det betyder INTE att jag tycker det är okej att Bergstrand inte tar tydligt avstånd eller att han var passiv vid linjen. Jag vill att han ska vara kraftfull och avståndstagande mot sådan här skit. Särskilt när det kom från Bajen-sidan.

Annons

En annan invändning är att jag inte kritiserade Bajen-spelarna som tackade fansen. Sändningen hann helt enkelt ta slut. Det är likadant här att jag vill att spelarna ska ta tydligt avstånd. Kennedy Bakircioglu var ute och försökte under avbrottet men många Blåvitt-fans anser att han gjorde för lite. För mig är det solklart, spelarna måste vara tydliga och avståndstagande. Sedan blir det en kollektiv bestraffning när man struntar i klacken och då kan jag förstå att en del spelare tvekar för en majoritet av fansen i alla klubbar är inte skyldiga, så är det i alla storklubbar.

I efterhand blir det fel att Jörgen får all skuld från min sida, men det är inte min tanke när det gäller mina svar på frågorna i den situationen. Det är en lärdom för mig, och det tar jag med mig. Sedan är det inte jag som styr rubrikerna i andra medier, inte heller skriver jag artiklarna och jag förstår att många inte såg sändningen utan reagerade på artiklarna. Det får jag leva med, men även andra som är inblandade likt Jörgen Lennartsson.

Annons

I grunden är det för djävligt att det sker sådana här tråkigheter där oskyldiga hamnar i fara när jag annars känt att det varit mest positiva vibbar kring svensk fotboll och det som sker på läktarna. Bråken har hållits borta och det har varit många fester. Bara att hoppas att polisen ser till att hjälpa klubbarna att gripa de ansvariga och se till att hålla dem borta från läktarna framöver så vi kan fokusera på fotbollen.

 

Publicerad 2015-09-20 23:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto