POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En ynnest att få ta sig till det lilla furstendömet

HÄR FINNS ALLA FAKTA OM EM-KVALET MED GRUPPER SAMT HUR DET FUNKAR MED PLAYOFF.

***

En överpackad väska, har som vanligt lite för mycket med mig. Lätt stressad promenad till centralstationen. Ombord på Arlanda Xpress. Koll på tavlan i avgångshallen i terminal 5. Incheckning. En kopp kaffe vid gaten. Sedan i väg med ett flyg.

Åh, jag älskar det och är så tacksam för det. Kunde inte ens drömma om det när jag famlade efter vad jag skulle göra som vuxen. Nu har det varit en del av mitt liv i närmare 20 år och jag vet att inget är givet om framtiden, men det är en ynnest att ha fått resa och jobba.

Kanske är det rastlösheten? Eller nyfikenheten? Eller en kombination? Jag vet bara att jag älskar att vara ute på fältet och jobba, och sedan kan det vara Kalmar FF-Blåvitt eller ett stort mästerskap och allt där emellan. Gillar att vara på väg, helt enkelt.

Ihop med fotograf Oscar Dahl och Ekwall så bar det i onsdags eftermiddag i väg till Zürich. Väl där hämtade vi en hyrbil och styrde mot det lilla furstendömet Liechtenstein. För de som missat det, men det är här Sverige ska få fart på EM-kvalet igen.

Efter att ha hamnat i centrala Zürich för att GPS:en agerade irrationellt på mitt ansvar så följer det vanliga tjafsandet. Ja, det är som om ett gammalt äkta par är ute och reser. Släpper gärna ratten till Ekwall för att han vill köra, och han inte gillar mitt aggressiva sätt på vägarna.

Dahl sitter där bak och det är sedan en veritabel kamp om att i den här trion åtminstone bli två mot en i de olika diskussionerna som följer. Även om jag kan uppskatta att vara ensam är det något roligt att färdas ihop. Mer skratt, helt enkelt.

Vi avverkar ämnen som åldrande och hur gammal Dahl är, olika relationer och plus och minus med dem, vad som händer på jobbet, hur Hamrén mår, Dahls kärleksliv, Tindras lerjakt, polare som hamnat snett och en massa annat som vi hinner.

Efter att par timmars färd är det dags att klättra en bit upp på berget, till Vaduz, där vi är inkvarterade på ett kurhotell som jag bodde på när Sverige vann med 3-0 i oktober 2007. Det är dock mörkt och regnigt och av dalen nedanför syns absolut ingenting.

En snabb middag på den brutalt överprisade hotellrestaurangen – Ekwalls rätt risiga tomatsallad vid sidan om gick på 200 spänn – fick mig att googla orden: “traktamente”, “Liechtenstein” och “2015”. Hittade aldrig rätt, så det är bara att höja bolånet.

Sedan gjorde vi ett kort gästspel i TV4-Sporten vid 22:40 och stod i regnet och rapporterade det senaste. Därefter var det eget arbete på rummet som var gigantiskt men samtidigt otroligt udda planerat. Hittade knappt mig själv.

Väldigt glad att hotellpersonalen på en lapp hänvisat till att det där godiset man gärna lägger på sängen i de här länderna fanns i minibaren. Då gick det att hålla sockret stången på nattkröken och istället läsa klart senaste Offside.

***

En tajt mixad zon med tre spelare: Marcus Berg, Sebastian Larsson och Mikael Antonsson. Vid 11:40 kör vi i gång.

***

Skapar KAOS i frukostmatsalen på vårt kurhotell. Laddar datorn och har lagt en sladd över golvet. Personalens ansiktsuttryck ihop med pensionärernas fräsande gör klart att jag passerat en gräns. Är rädd att någon i upprördhet ska skära sig.

***

Erik Hamrén tar del av allt som skrivs. Undrar hur han reagerade på Martin Olssons uttalanden? Presskonferens vid 13:00 i dag, då kanske vi får veta.

***

Efter alla protester mot det hemska att jag inför förra EM-kvalet ställde en fråga till Zlatan om något som inte gick att koppla direkt till mötet med Ryssland så antar jag att Bladets Simon Bank blivit steglad i sociala medier efter hans fråga om “Zlatan – the movie”.

***

Sportbladet uppger att SvFF-styrelsen har Jörgen Lennartsson som förstaval efter Erik Hamrén. Ingen skräll, han är hämtad ur SvFF-myllan och skulle kunna stå för en kulturförändring som generalsekreteraren Håkan Sjöstrand vill se, och funkade som förbundskapten för U21-landslaget.

Det är givetvis viktigt att SvFF är på tå i frågan, EM-kvalet ska inte vara över denna helgen men risken finns och det finns dessutom en möjlighet att det tar slut i november om Sverige stupar i playoff till EM 2016. Det är en månad bort.

Publicerad 2015-10-08 kl 09:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto