POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Här skulle jag rapportera från landslaget

I dag har landslaget inga pressaktiviteter alls och därav nedan bevakning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kör en variant som jag snott från Expressen och legendaren Bengt Bengtzon som lämnade ett uppslag tomt i tidningen när de svenska framgångarna uteblev i OS i Albertville. Nu är det inte framgångarna det handlar om utan om möjligheten att bevaka landslaget.

Det handlar om att vi journalister måste markera mot SvFF som ger landslagsledningen tummen upp när man hela tiden krymper fönstren för att kunna bevaka landslaget på ett vettigt sätt. För första gången sedan jag började jobba 1997 så har man noll aktivitet under en dag under en samling.

Man har aldrig gjort så få mediaaktiviter som man gör i dagens A-landslag. Det är en udda paradox att landslaget samtidigt är sämre rankat än någonsin tidigare. Hur medier hänger ihop eller inte hänger ihop med resultat går att diskutera länge och väl, men mindre media har inte hjälpt i detta EM-kval.

Det tristaste är att det är betydligt svårare att göra något bra och intressant ju mindre tid man får och egentligen förlorar alla på dagens upplägg med en väldig svårighet att få till bra miljöer för intervjuer. Allt ska bara skyndas igenom och det är svårt för både spelare och journalister.

Det slår mig när vi är några som står och pratar med John Guidetti i 15 minuter efter matchen i Vaduz utan att någon drar i honom, att plötsligt går det att ställa några icke-mallade frågor och det kan bli mer av ett samtal. Det gynnar spelaren och även intervjuerna som publiceras sedan, för det får mer nyanser.

Vanligtvis så menar SvFF att trycket är för stort. Man kan efter resan till Liechtenstein konstatera att förutom att mediaaktiviteterna är nere på en historiskt låg nivå så har aldrig så få journalister följt ett A-landslag för herrar som spelar en tävlingsmatch.

Publicerad 2015-10-10 kl 14:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto