Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dags att övertala Markus Rosenberg, Hamrén

Lundhs blogg

Erik Hamrén har det inte direkt lätt, att följa den senaste ligaomgången måste ha varit som att se en sämre skräckfilm för förbundskaptenen. Albin Ekdal är redan borta från matcherna mot Danmark efter att ha blivit skadad och måste opereras och även Ola Toivonen och Jimmy Durmaz är skadade.

Även om Hamrén har stort ansvar för hur landslaget går så kan han knappast spela åt spelarna i deras klubbar och därmed höja deras status och form inför två avgörande matcher. Ur det perspektivet ser det knappast särskilt ljust ut för Sverige om man ser till hur det går för spelarna som var med i Hamréns senast trupp i EM-kvalet.

Mikael Lustig, Martin Olsson, John Guidetti, Sebastian Larsson, Abdul Khalili, Pierre Bengtsson och Robin Olsen satt alla på bänken i helgen även om en del gjorde inhopp. Kristoffer Nordfeldt fanns redan på bänken. Filip Helander blev utbytt efter misstag. Isaac Kiese Thelin tar inte ens plats i Bordeaux trupp.

Annons

Vet att en del spelade i Europa League och sedan vilade slash var petade slash hade känningar, men det är ingen hemlighet att det är få svenska spelare som har en uppåtgående formkurva.  Oscar Lewicki ger intrycket av att vara sliten efter rejält matchande, Marcus Berg var petad häromveckan.

Även om en del spelar i sina klubblag och det regelbundet likt Kim Källström, Erkan Zengin, Pontus Wernbloom, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Andreas Isaksson, Anton Tinnerholm och Zlatan Ibrahimovic så är det få förutom PSG-stjärnan som gör avtryck. Möjligen Granqvist, Isaksson och Wernbloom.

Erik Johansson verkar inte vara tillbaka än. Emil Forsberg, då? Jo, han spelade i helgen och gjorde dessutom mål när RB Leipzig vann så det var en liten ljuspunkt. Jonas Olsson är bänkad i WBA om man nu ser honom som en tänkbar ersättare bland mittbackarna och Alexander Milosevic har svårt med speltiden i Besiktas.

Annons

Förbundskapten Hamrén ska presentera truppen till mötena med Danmark fredag 6 november och innan dess väntar en ligaomgång samt spel i Europa för de som är aktiva där. Det handlar väl om att be till högre makter om att slipp skador och kanske inventera vad som kan tillföra något utanför truppen.

Oscar Hiljemark har varit bra i Palermo men i helgen blev han utbytt mot Robin Quaison som började på bänken. Bägge är givetvis tänkbara i ett EM-playoff och bör kanske finnas med i diskussionerna. Oscar Wendt spelar i ett Mönchengladbach på frammarsch efter svag start. Ludwig Augustinsson är given i FCK men med tanke på att Hamréns assistent Peter Wettergren jobbar i klubben så kan hans spel inte övertyga. Simon Gustafsson kanske men han har långt till start i det här läget.

Kanske är det dags att övertala Markus Rosenberg efter insatserna i Malmö FF? Inser att det är ett långskott efter att Rosenberg tackat nej till landslaget men i dagsläget är det en spelare som gör det bra internationellt och även tar med sig ett fantastiskt gott självförtroende. Nu är inte Hamrén den som leder hästar till vatten, men ibland får vi alla svälja stoltheten och göra ett försök att få en vassa anfallare med i truppen.

Annons

Emir Kujovic, då? Jo, det är klart att han är ett tänkbart namn men i det här fallet hade jag valt Rosenberg för kombinationen av erfarenheten i att spela den här typen av matcher och att hans självförtroende är i slag. Dessutom finns en stark kraft i John Guidetti som också ger alternativ i frontlinjen, men i det här läget är det inget lätt jobb för Erik Hamrén att välja 23 spelare.

Publicerad 2015-10-27 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto