POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Curva Nordahl fixade inramning, men biljetterna borde varit gratis

Torbjörn Nilsson var svensk fotbolls gigant i många år. Framför allt i IFK Göteborg eftersom han under många år nobbade landslaget, men under den tiden var Blåvitt lite av Sveriges lag och “Totte” som han kallades var en uppskattad lirare som firade stora framgångar innan han slutade som 32-åring för att bli kock.

I veckans podcast som är nummer 76 är Torbjörn Nilsson gäst och vi pratar givetvis en del om hans spelarkarriär, hjälpen av mental träning och att han förstår Markus Rosenberg som nobbar landslaget. Dessutom går vi igenom hans tränarkarriär som stannat av trots framgångar och Nilsson undrar om det var skiftet från herrfotboll till damfotboll som satte stopp?

Visste ju att Nilsson hoppat av U21-landslaget 2004 men inte att SvFF degraderade honom trots att han gjorde en halv Håkan Ericson. Fast då var inte det mediala strålkastarljuset lika starkt på U21-EM som i det närmaste krockade med riktiga EM 2004 och Nilsson gjorde ingen grej av det. Fast rätt konstigt att han blev sidsteppad trots framgångarna.

Ni hittar annars som vanligt alla tidigare 75 avsnitt av podden #Lundh via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster och en massa andra alternativ för poddlyssnande och är inte särskilt svårfunnen om man kan navigera en dator och/eller en smartphone.

***

IFK Norrköping lättade inte på gasen när IFK Göteborg kom till Nya Parken för finalen i Supercupen. Matchen var avgjord redan i paus och 3-0 var i underkant, och med två assist och ett mål så överglänste “Totte” Nyman nyblivne landslagsmannen Emir Kujovic som dock skickade in ett mål på ett tungt skott, hade en nick som räddades på mållinjen och ett bortdömt offsidemål.

Bara 2 600 på plats, men Curva Nordahl gav trots allt matchen en inramning vilket alla ska vara tacksamma för. Om nu SvFF bedömer att det är omöjligt att spela matchen i mars, inför den Allsvenska premiären, för att man inte kan flytta gruppspelet i Svenska Cupen så borde man släppa biljetterna gratis.

Alla hade vunnit på att man hade fått lite mer drag kring matchen. Som det är nu så hade exempelvis Norrköpings årskortsinnehavare inte rätten att gå utan skulle köpa biljetter. Dessutom efter en vecka med en massa annat firande kring klubben.

Peking ville ge bort biljetter för att få till drag men fick nej av SvFF, vilket var fel, det var de tomma läktarna bevis på. Det är förbundet som “äger” Supercupen och därmed arrangerar. Kanske vill man inte sänka värdet genom att ge bort något gratis? Samtidigt är 2 600 en svag publiksiffra och ger mer badwill än tvärtom.

Varför inte vara mer på hugget? Tror att om det varit gratis så hade många kommit för att hylla de nyblivna mästarna på hemmaplan. Då hade man fått lite drag på läktaren och kanske hade det väckt IFK Göteborg som uppenbarligen gått på semester i besvikelsen över ett missat SM-guld.

Vinnande klubb i Norrköping fick 250 000 kronor förutom äran. Man kan undra varför SvFF bara ger vinnande damklubb 50 000 kronor? Vi klagar gärna på Uefa som gör stora skillnader på damer och herrar och i det här fallet borde väl SvFF kunna jämna ut det hela, handlar om rätt små pengar för en symbolisk poäng.

***

Leeds United! Två segrar i rad efter att Massimo Cellino sagt sig vilja sälja klubben.

***

Att Hasse Eklund håller kvar Falkenbergs FF i Allsvenskan är i det närmaste nog för att bli Årets tränare. Även om det var tajt mot Sirius så spelar FFF i den högsta serien även 2016. Det trodde jag aldrig, och det är bara att imponeras av jobbet man gjort.

För Sirius finns det bara en väg, det är uppåt. Fattar givetvis att det svider att åka dit på ett insläppt hemmamål mer i och med att matcherna slutade 2-2 och 1-1, men tiden talar för Uppsala-klubben. Ny arena på gång, hyfsad och rutinerad organisation och en del kapital från miljardären Bengt Ågerup.

Däremot undrar jag om fotbollen kan få med sig staden? Som uppvuxen i Lund så vet jag hur svårt det är för elitidrott att verkligen få med sig folket i en universitetsstad. Vet inte om det beror på omsättningen av folk? Eller att synen på vikten av studier gör att man inte ser upp till idrott? Eller något annat skäl?

***

Fotbollsgalan måndag kväll och den går i TV4 med avspark 20:00, men på fotbollskanalen.se börjar vi bevakningen redan 16:30 med bevakning av Gröna Mattan och kör sedan på hela kvällen och det är #Galasoffan som gäller. Läs mer om det HÄR.

***

Sorgligt med Mjällby och att klubben sedan dessutom bråkar inbördes, där influgne “Chippen” Wilhelmsson ifrågasatte en hel del och tränaren Hasse Larsson högg tillbaka och kallade honom oduglig. Nu får Blekinges fotbollsstolthet börja om i källaren.

Den enes död är som bekant den andres bröd och klassiska Örgryte är uppe i elitfotbollen igen. Återstår att se om man kan hantera konkurrensen i Göteborg bättre den här svängen. Känns som om klubben haft kroniskt dålig ekonomi i många år och att familjen Rosén klivit in gång på gång.

***

Måndag innebär också att landslaget samlas och att man börjar jakten på en plats i EM i Frankrike 2016. Match mot DanmarkFriends Arena på lördag följt av retur i Köpenhamn nästa tisdag. Blir onekligen en spännande vecka och programmet ligger klart för oss i media:

November 9

 • 13.15 – Press conference with coach Erik Hamrén, Scandic Park
 • 15.30 – Media entrance opens
 • 16.10 – Mixed zone, Friends Arena. Available players: Patrik Carlgren, Erik Johansson, Oscar Hiljemark, Emir Kujovic, Oscar Lewicki
 • 16.30 – Training session, Friends Arena

November 10

 • 09.30 – Media entrance opens
 • 10.20 – Mixed zone, Friends Arena. Available players: Andreas Isaksson, Emil Forsberg, John Guidetti, Kim Källström, Gustav Svensson
 • 10.45 – Training session, Friends Arena

November 11

 • 09.30 – Media entrance opens
 • 10.20 – Mixed zone, Friends Arena. Available players: Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Ola Toivonen, Mikael Lustig
 • 10.45 – Training session (open to media first 15 minutes), Friends Arena

November 12

 • 09.30 – Media entrance opens
 • 10.20 – Mixed zone, Friends Arena. Available players:Robin Olsen, Martin Olsson, Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Erkan Zengin
 • 10.45 – Training session (open to media first 15 minutes), Friends Arena

November 13

 • 09.30 – Media entrance (gate 2) opens
 • 10.20 – Mixed zone, Friends Arena
 • 10.45 – Training session (open to media first 15 minutes), Friends Arena
 • 12.00 – Press conference with coach Erik Hamrén and one player, Friends Arena
Publicerad 2015-11-09 kl 08:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto