POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Dröm och mardröm - alltid kul att kolla tänkbara grupper

Dagen efter och det var ett rätt slitet SvFF-gäng som kom till Friends Arena för en presskonferens med Erik Hamrén. Sängen fick uppenbarligen vänta till i morse även för ledargänget och det gick att ta på lättnaden att Sverige tagit sig till EM i Fotboll 2016 som går i Frankrike.

Förbundskaptenen duckade de flesta frågorna om EM för att han inte tänkt på det än och även om Oscar Wendts nobb. Däremot plussade han för U21-spelarna och hoppades att de skulle få speltid under den pågående säsongen för att kunna utvecklas och ta kliv i landslaget. Det har han givetvis rätt i.

Givet är att det finns en stor potential i den spelargrupp som vann U21-EM och om man kan få till en bra injektion av dem och på så sätt få de äldre spelarna att känna flåset så kan det bli riktigt bra. Lägg till att matchplanen sitter som mot Danmark och vässas ännu mer krönt av Zlatan som vill göra ett sista avtryck i Blågult…då kan det bli några kul matcher i Frankrike.

Planerna kring boende i EM-landet och mycket annat under vårens förberedelser har legat klara men man har inte kunnat trycka på knappen än. Faktum är att Hamrén berättade att inte ens han har varit inblandad i planerna, oavsett om det handlat om att åka till Abu Dhabi i januari eller var man ska bo i Frankrike.

Efter triumfen mot Danmark kan nu Hamrén, Marcus Allbäck, Lasse Richt och de andra börja rulla ut planerna. Först en vinterturné med match mot Hasse Backes Finland (Lagerbäcks Island är också i Abu Dhabi men kommer för sent för att möta Sverige) och kanske Nigeria mellan 2-11 januari.

Därefter väntar två träningsmatcher i mars och det är de sista genrepen Hamrén får innan han ska presentera en trupp i maj. Skulle tippa på att SvFF vill få till två matcher på Friends Arena, men det kan hänga på motstånd. Sedan lär det bli dubbla EM-läger och dubbla matcher i maj och början på juni.

EM i Frankrike börjar 10 juni. EM-lottningen väntar närmast och den sker i Paris den 12 december 18:00. EM-slutspelets 24 lag ska dras i sex olika grupper och seedningen – som baserar sig på Uefa:s koefficient – redan gjord och värdnationen Frankrike går dock in som förstalag i första gruppen och de ser ut som följer:

Grupp 1
Frankrike, Spanien, Tyskland, England, Portugal och Belgien

Grupp 2
Italien, Ryssland, Schweiz, Österrike, Kroatien och Ukraina

Grupp 3
Tjeckien, Sverige, Polen, Rumänien, Slovakien och Ungern

Grupp 4
Turkiet, Irland, Island, Wales, Albanien och Nordirland

En dröm för svensk del vore: England, Schweiz, Sverige och Nordirland.

En mardröm: Spanien, Italien, Sverige och Wales.

Faktum är att i första seedningsgruppen är det nästan bara nitlotter, i andra gruppen är Italien klart värst, de andra är överkomliga. I sista gruppen förstår jag om många lockas av Island med Lars Lagerbäck och det är givetvis hett medialt men sportsligt sådär. Efter Nordirland är Irland, Albanien, Turkiet att föredra.

I EM så går de sex gruppettorna och grupptvåorna vidare samt de fyra bästa grupptreorna. Så en plats i en åttondelsfinal är inte helt omöjligt för svensk del. Vill ni ta del av spelschemat så gör ni det VIA DENNA LÄNK. Här kan ni läsa på om att köpa EM-biljetter via det svenska förbundet eller via Uefa.

Publicerad 2015-11-18 kl 14:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto