POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

I nästa liv vill jag bli holländare

Veckans podgäst är holländaren Raymond Verheijen, och ni lyssnar via länken. Han fick karriären som spelare ödelagd av en skada i tonåren och satsade på att utbilda sig till tränare. Häromveckan var han i Sverige och föreläste för bland andra Peter Gerhardsson och Michael Svensson. Även jag satt med en hel dag och lyssnade och gjorde sedan en intervju.

Som alla holländare är han rak, tydlig och rätt hård. Det är en man med meriter som assisterande tränare som inte går att skoja borta: jobb med Barcelona när man vann Champions League 2006, Chelsea, Manchester City och landslag från Holland, Ryssland, Sydkorea och Argentina och han har jobbat under alla VM och EM sedan 2000 och tog senast VM-silver i Brasilien.

Samtidigt är det en kontroversiell kille och Martin Åslund och Moestafa El Kabir tillhör de som inte är imponerande av hans snack och att han är efterklok och sågar andra tränare, medan exempelvis BP:s tidigare akademiansvarige Ola Larsson som nu jobbar med Digitala Fotbollsakademin var positiv tillsammans med Haris Skenderovic som lyssnat på Verheijen.

Man kan slå fast att SvFF i sina nya utbildningsplan för att träna ungdomar tagit en del intryck av det Verheijen står för, men det är säkert inte så att han har alla svaren. Däremot är det intressant att höra hans teser och vad han vill förändra i den konservativa fotbollsvärlden och sedan får alla göra sin bedömning om det är rätt eller fel.

Klart är att det blir en viss kulturkrock när en holländare kommer till Sverige och föreläser. Ett par gånger fick han skrika “Hello” när han ställde frågor och församlingen satt som förstenad. Jo, det är en chock med någon som bara öser på med sin syn, och ibland kan jag känna att vi mått bättre av lite mer sådant i svensk fotboll och i nästa liv vill jag bli holländare.

Man får inte ducka för att Verheijen är en försäljare av sitt kunnande och har dragit i gång ett företag där han och flera andra sprider sina kunskaper mot betalning. Finns ju inga gratisluncher i livet, och det är naturligtvis därför han ställer upp på en intervju med mig, men samtidigt är det också vettigt att vi diskuterar fotboll ur fler perspektiv.

Sedan tidigare finns det 77 avsnitt av podden #Lundh och de går att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande. Bara att hänga på, över fem miljoner lyssningar kan inte ha fel.

Publicerad 2015-11-25 kl 10:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto