Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kan Norrköping stoppa Janne Andersson om han vill flytta?

Satt ner med Janne Andersson i fredags för att spela in veckans podd, som ni lyssnar via denna länk. IFK Norrköpings guldmakare var i bra slag när vi under 75 minuter vände och vred på olika saker i hans tränarkarriär, som när han och Tom Prahl inte riktigt kom överens från start till dagens läge i guldlaget.

ANNONS

Ingen hemlighet att Emir Kujovic som sitter på ett utgående kontrakt antagligen försvinner i januari om det kommer ett okej bud. Manager Andersson pekade på att om IFK nobbar tolv miljoner kronor för anfallaren så kostar och låter honom spela ut kontraktet kostar det en miljon i månaden.

Intressantast tyckte jag att Janne Andersson själv sitter på ett kontrakt som löper ut 2016 och att parterna inte för någon riktig diskussion. Lägg till att manager Andersson i podden berättar att det är en stor skillnad på att vinna en serie och att komma tvåa när det gäller antalet anbud, att han inte vill svara på frågor om Malmö FF, landslaget osv.

Naturligtvis sitter Janne Andersson i ett kungligt läge. Det går att förstå att han inte vill kasta sig in i en förlängning när det finns andra förfrågningar, även om klubben säkert vill skriva nytt kontrakt. För att bygga vidare på det man fått till hade väl Peter Hunt o Co velat knyta upp Janne Andersson längre och det så snabbt som möjligt.

ANNONS

Frågan är om gräset är grönare någon annanstans? Ja, det är klart att SvFF har åtminstone börjat reka namn på tänkbara ersättare till Erik Hamrén. Malmö FF finns där utan tränare även om det talas mycket om Kasper Hjulmand. Det kan dyka upp klubbar i Norden och kanske även någon mindre liga.

Men det är inte så lätt att flytta med sig guldglansen, se tidigare guldtränare som Roland Nilsson i FC Köpenhamn, Rikard Norling i Brann och Mikael Stahre i Panionios som garanterat tjänade mer och fick vara med om mer eller mindre långa äventyr men där det inte slutade så lyckligt för dem.

Å andra sidan kanske Janne Andersson känner att han tagit Norrköping långt och att han inte orkar vara med om en ombyggnad till? Likt efter att klubben kom femma i Allsvenskan 2012 och man var tvungen att släppa en del spelare som fick bättre och lukrativare anbud från andra klubbar och länder.

ANNONS

Sedan tidigare finns det 79 avsnitt av podden #Lundh och de går att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande. Bara att hänga på, över fem miljoner lyssningar kan inte ha fel.

***

Oscar Wendt var med och sänkte Bayern München i helgen och gjorde bland annat 1-0 till Borussia Mönchengladbach. Dessutom bekräftade han i en intervju att han tackade nej till att ansluta till landslaget inför andra matchen mot Danmark, då han fick frågan dagen före matchen.

Det går att förstå ytterbacken som knappast fått något förtroende av Erik Hamrén. Att sedan Wendt haft svårare att lyckas i landslaget än i klubblaget är en annan sak och det är svårt att veta var ansvaret ligger. Med tanke på hur det går för Wendt borde han vara med i ett svenskt landslag, men förbundskaptenen ser det inte så.

ANNONS

Det senare innebär att det knappast är någon bra grund att bygga på om man ser längre fram. Det vill säga att jag är tveksam till om Wendt är rätt i landslaget så länge förbundskapten Hamrén är ansvarig. I efterhand kan jag inte heller förstå att Erik Hamrén svarade “inga kommenterarer” på frågan om Wendt tackade nej. Vad tjänade han på det?

***

Helt chockad efter att både Leeds och Philadelphia Eagles snubblat sig till segrar i helgen.

***

Kan inte sluta se på Gåsmamman. Ut med fler avsnitt, C More.

***

I efterhand ångrar jag att jag inte spelade in när Janne Andersson snackade om hatmötena mellan Lugi och Drott. Bland annat berättade Janne att han var i Idrottshallen i Lund när Drotts Einar Jakobsson sköt en åskådare i huvudet med bollen. Janne hade förvisso en version, det är en annan här i denna blogg.

ANNONS

Klart är att det blev kalabalik och Janne Andersson var inne på planen med många andra och sett till hettan när IFK-tränaren beskrev situationen så förstår man att han lider av det hela. Kan själv inte minnas just den händelsen men det är klart att man som Lugi-supporter har svårt för Drott.

***

Apropå Raymond Verheijen som gästade podden för ett par veckor sedan och bland annat gick hårt åt Arsenal och Arsène Wenger apropå skadorna så mejlar Pelle om en artikel som visar att London-klubben faktiskt agerat. Enligt artikel på ESPN har man förbättrat läget med skadorna och har färre än flera andra toppklubbar.

Publicerad 2015-12-07 kl 09:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto