Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En dag med landslaget i solen

Veckans podd är med Mikael Stahre som nu befinner sig i Kina för att dra i gång sin andra säsong med Dalian. Innan han flög österut så träffades vi någon dag före Nyårsafton i Göteborg och gick igenom det mesta: från Väsby till AIK och Grekland och till sist Blåvitt följt av den kinesiska andraligan.

ANNONS

Det blev ett långt och intressant samtal och det är lite fascinerande att han och Rikard Norling aldrig riktigt snackat om att Stahre tog över efter att Norling blev sparkad från AIK. Dessutom tror Stahre att ett misstag i Blåvitt var att han trodde för mycket på spelarnas kreativitet och att det var nervöst att kliva ut på Kamratgården.

Veckan före Stahre körde jag en podd med Kjell Jonevret som övertygar i Norge men knappast är ett tränarnamn i Sverige trots att han tog hem dubbeln med Djurgården 2005. Han berättar om skillnaderna mellan Sverige och Norge, bitterheten när han fick kicken i Dif, om medias roll när fansen lade ett grishuvud vid Kaknäs och hans syn på Erik Hamrén.

Sedan tidigare finns det ytterligare 82 avsnitt av podden #Lundh och de går alla att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande.

ANNONS

***

Startelvan mot Estland ser ut som följer: Johnsson – Tinnerholm, Bergström, Holmén, Lundqvist – Rohdén, Svensson, Fransson, Mrabti – Nyman, Kujovic

Här finns även de som kan göra sig gällande med tanke på sommarens EM-slutspel: Johnsson, Rohdén, Svensson och Kujovic. Matchen på onsdag blir viktig med tanke på att det är rätt få tillfällen att visa upp sig och i mars lär Erik Hamrén prioritera spelare från utländska ligor.

Sverige spelar endast fyra matcher innan förbundskapten Hamrén ska presentera EM-truppen i maj. Det är träningsmatcher i Abu Dhabi mot Estland och Finland samt två träningsmatcher i mars där bara TjeckienFriends Arena 27 mars är klar. Man letar efter ytterligare motstånd.

***

ALLT MATERIAL FRÅN TURNÉN I ABU DHABI HITTAR DU VIA DENNA LÄNKEN.

***

Emir Kujovic är första gästen i Ekwall vs Lundh som vi kör varje dag 12:00 (svensk tid) och IFK Norrköpings skyttekung talar om hur det är att vara praktiserande muslim i landslaget, omstöpningen av livet som fick fart på karriären igen och att han är nära en flytt till en topp fem-liga.

ANNONS

HELA PROGRAMMET SER DU VIA DENNA LÄNKEN.

Kujovic tror att en flytt till en riktigt bra liga kan ge den där sista skjutsen som ska innebära en plats i EM-truppen till Frankrike. Räkna alltså inte med anfallaren i allsvenskan i vår och dessutom tror Kujovic att ytterligare någon spelare förutom han själv och Alexander Fransson lär försvinna från mästarklubben.

***

Det är ingen nyhet men det är alltid lite skakande att höra om gästarbetarnas förhållanden i Abu Dhabi och andra ställen i den här regionen. En av männen som jobbar på hotellet berättar att han kommit från Indien för att han tjänar tre gånger så mycket här. Han har sin fru och barn kvar i hemlandet.

Väl på plats här måste han lämna sitt pass till arbetsgivaren och första året väntar jobb tolv timmar om dagen, sju dagar i veckan och 52 veckor i sträck. Därefter får han ledigt för att åka hem och hälsa på familjen en månad innan han ger sig på ett nytt arbetsår med tolv timmar om dagen, sju dagar i veckan och 52 veckor.

ANNONS

Det går inte att vara sjuk, det är bara att jobba ändå. Möjligen kan man få gå någon timme tidigare om man är riktigt sjuk. Dessutom kan man inte söka andra jobb utan under två år är man knuten till sin arbetsgivare. Dessutom bor man rätt långt från jobbet så den lilla lediga tid man har går till skype med familjen och sömn i en liten bostad som man delar med många landsmän.

***

Sverige möter Estland på onsdag, 16:45 svensk tid och 19:45 lokal tid och sedan väntar SverigeFinland på söndag 15:45 svensk tid och 18:45 lokal tid. Matcherna går i TV4 och på fotbollskanalens plattformar.

Om du är i Dubai eller Abu Dhabi och vill se matcherna på plats så har man bytt arena sedan 2014 och 2015 och nu gäller Armed Forces Stadium, Abu Dhabi. Problemet är att det inte finns någon adress och man får gå efter Ritz Carlton Abu DhabiGoogle Maps och ta fram satellit och så ligger den nere till vänster på bilden.

ANNONS

Matcharenan***

Denni Avdic hamnade i AIK. Nog en bättre värvning för den klubben än Elfsborg som ju erbjöd honom en bra deal. Den förre allsvenske skyttekungen har haft några tunga år i utlandet och även en stark ssäsong i Holland och han besitter kvaliteter.

***

Stora delar av den allsvenska tränarkåren är på plats i Abu Dhabi för att kolla träningar och konferera. Tre profiler saknas: Henrik Larsson, Andreas Alm och Nanne Bergstrand. En trio som för övrigt uteblev även i fjol.

Dessutom är Stefan Lundin från Sef och SvFF:s Roland Nilsson och Claes Eriksson på plats med en del andra ledare utöver hela staben från både A-landslaget (minus Peter Wettergren) och U21-landslaget.

***

Både landslagets hotell och presspackets hotell har utsikt över en golfbana. Lär vara större chans eller risk att några av landslagets 18 ledare på plats går en runda.

ANNONS

***

Malmös assisterande tränare Olof Persson var med tränarkåren då klubben saknar huvudtränare. Han var gäst i Fotbollskanalen On Tour och snackade om att klubben lär ha klart med en tränare inom rimlig tid, att det finns ett stort revanschsug i MFF och att man inventerat truppen och det kan bli en hel del skiften ut och ett stort skifte in. HELA PROGRAMMET SER DU HÄR.

Publicerad 2016-01-04 kl 14:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto