Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Där var Hamréns startelva i EM

Veckans poddgäst är Marta Vieira da Silva. FC Rosengårds brassestjärna berättar om revanschsuget när hon för första gången på tio år inte var med bland världens bästa spelare, om att få spela OS i Brasilien, om förutsättningarna för damfotboll i hemlandet och besvikelsen över att varken herrstjärnor eller förbund på nationell och internationell nivå stöttar dem tillräckligt.

Dessutom är hon öppen om den hemska tiden i Tyresö FF som slutade med konkurs och upplösning, att klubben och föreningen inte förtjänade en plats i Champions League-finalen, om hur det var när hennes lön läckte ut och att klubben fortfarande är skyldig henne miljoner.

ANNONS

Hon ger sin syn på Rosengårds CL-chanser, svensk fotboll i stort och pekar på att unga spelare inte offrar tillräckligt för att bli bra, att svenska landslaget stagnerat för att det händer för lite nytt, att hon själv aldrig kommer att bli tränare för hon inte har tålamod med dåliga spelare och att hon gör allt för att hantera sin ilska.

Totalt finns det över 90 avsnitt av podden #Lundh och fram till nu är det nästan sex miljoner lyssningar vilket är häftigt. De går alla att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande.

***

Zlatans reklamfilmer för den där drycken är riktigt bra.

***

Irritationen från SvFF:s Gerhard Sager går att ta på i intervjun med Sydsvenskan. Vet att jag påpekat det många gånger men attityden från förbundet om att de gör allt rätt och att alla andra har fel är något som knappast gynnar dem. Samtidigt inser jag att om man har en SvFF-bas som Karl-Erik Nilsson som försvarar Jörgen Eriksson efter ett helt bisarrt mejl, då sitter det i kulturen.

ANNONS

***

Det är alltså H&M som ska klä Sveriges fotbollslandslag i Rio de Janeiro. Klår man Adidas?

***

Befriande att Andreas Alm berättar i Offside att klubben var på väg att byta ut honom, men det rann ut i sanden. Vad jag hört låg Stuart Baxter närmast till hands men lösningen blev alldeles för dyr för AIK och det rann ut i sanden.

***

Apropå FC Rosengård. Regnbågsflaggan på tröjan ena veckan, andra veckan är det 21 miljoner in i sponsorpengar under tre år. Applåd!

***

Erik Hamrén presenterade en trupp på 24 spelare och det var några namn som stack ut: Johannes Hopf, Ludvig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf och Emil Salomonsson. De får en möjlighet att visa att de ska med till EM i Frankrike under en samling med matcher mot Turkiet och Tjeckien.

Gillar signalen som förbundskaptenen sänder, att här får en del nya ta plats och samtidigt finns ett gäng spelare likt Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Oscar Wendt, Rasmus Elm, Robin Quaison och några till som står utanför, men där dörren inte är stängd till truppen. Det gäller för alla att visa de två månader som är kvar.

ANNONS

Visst, jag kan sakna en Jonas Olsson och Oscar Wendt (som förvisso är skadad) och är osäker vem som är vassast av Milosevic och Filip Helander och där speltiden skulle tala för den senare och undrar om Pontus Wernbloom och “Seb” Larsson, men det är rätt små skillnader och det är tycke och smak i vad man vill ha.

Det är bara att konstatera att Hamrén till nästa gång ska gå ner med en spelare och i dagsläget har han en ännu mer orutinerad mästerskapstrupp jämfört med den han tog med sig till Ukraina 2012. Då var det tolv mästerskapsdebutanter (och jag räknar inte U21-EM), i denna trupp är det 15 spelare.

Målvakter: Johannes Hopf, Genclerbirligi, Andreas Isaksson, Kasimpasa, Robin Olsen, FC Köpenhamn.

Försvarare: Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Mikael Lustig, Celtic, Andreas Granqvist, Krasnodar, Erik Johansson, FC Köpenhamn, Alexander Milosevic, Hannover, Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, Martin Olsson, Norwich, Emil Salmonsson IFK Göteborg

ANNONS

Mittfältare och anfallare: Marcus Berg, Panathinaikos, Jimmy Durmaz, Olympiakos, Albin Ekdal, Hamburg, Emil Forsberg, Leipzig, John Guidetti, Celta Vigo, Oscar Hiljemark, Palermo, Zlatan Ibrahimovic, Paris SG, Emir Kujovic, IFK Norrköping, Kim Källström, Grasshoppers, Sebastian Larsson, Sunderland, Oscar Lewicki, Malmö FF, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Trabzonspor.

Förbundskapten Hamrén var noga med att peka på att samlingen handlade om att ge nya spelare chansen och att spela ihop ett lag än mer. Så det kändes lite som en trupp där han givetvis plockat med sin startelva och sedan kryddat med en del som kan utmana om platser på bänken.

Hamréns EM-elva måste vara följande: Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Martin Olsson – Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kim Källström, Emil Forsberg – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg. De närmast som utmanar är Oscar Lewicki och John Guidetti.

ANNONS

Målvakt och fyrbackslinje känns helt given, Ekdal måste upp i bra form om han ska hålla Lewicki utanför startelvan och i Durmaz fall kan Zengin och Larsson utmana, och möjligen Hiljemark. Fast det är svårt att se att Hamrén åker till EM med så många centrala mittfältare, särskilt om Elm ska tillkomma.

Publicerad 2016-03-15 kl 17:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto