Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fascinerande driv hos Zlatan

Snacka om tråkig tajming att bli sjuk för Erik Johansson och Ludwig Augustinsson. FCK:s vänsterback fick i alla fall debutera och gav sig själv en bra chans att nå EM-truppen. Johansson är också med där om han bara spelar i klubblaget.

Utifrån söndagens träning så ser startelvan ut så här mot Tjeckien: Isaksson – Salomonsson, Nilsson-Lindelöf, Granqvist, Olsson – Durmaz, Lewicki, Källström, Forsberg – Zlatan, Berg

Hade kanske själv satsat på Guidetti framför Berg, men där har Hamrén hela tiden haft Berg före Celta Vigo-anfallaren. Annars är det rätt att Salomonsson får möjligheten att visa upp sig.

ANNONS

***

Rätt risigt med biljetter sålda till på tisdag. Så om ni vill se landslaget EM-genrepa är det rätt lätt. Priserna är väl okej, med långsida: 375 kr, kurva: 275 kr och kortsida 175 kr. Dessutom familjebiljett där vuxen betalar 275 kr och barn upp till 16 år pröjsar 100 kr.

***

Englands vändning och seger mot Tyskland i Berlin imponerar, även om tyskarna inte varit så stabila efter VM-guldet. Dock osäker om det är rätt uppladdning för Roy Hodgson inför ett mästerskap som går 50 år efter man vann sin enda titel.

Irland slog Schweiz och rapporterna ger sken av tufft motstånd för Sverige i EM-premiären. Så är det garanterat och Martin O’Neill och Roy Keane har fått bättre styr på det landslag som Hamrén o Co slog hösten 2013.

Lider med Hasse Backe som fick se sitt Finland kölhalat mot Polen. Nu har han 0-9 på tre matcher, förvisso bara ett med “det riktiga landslaget” men då blev det också största förlusten. Värst var väl att Robert Lewandowski bara spelade de sista 30 minuterna.

ANNONS

***

Pontus Wernblooms satsning på Kim Källström bar Philadelphia Flyers signum. Den tidigare Blåvitt-mittfältaren gillar hockeylaget som gärna kör tufft.

***

Efter 40 minuters försening klev Zlatan Ibrahimovic upp på podiet i Friends Arena. Efter några dagars ledigt, då han verkar ha besökt Adrian Mutu i Rumänien, så kan lugnt konstatera att han är i slag. Rätt mycket humor från hans sida.

Han fick förvisso chansen att prata om Eiffeltornet och en Zlatan-staty men passade också på att tala om Expressen-reportern Daniel Kristofferssons frisyr (liknande Zlatans) och konstaterade själv att han är lika rolig i dag som han var förr.

Visst, Zlatan har tidigare talat om boxaren Muhammed Ali och att han sa 2013 till tyska 11 Freunde att han var den störste sedan Ali. Under knappa 20 minuter såg han till att leva upp till den gamle boxarens sätt att signalera självförtroende.

Det var oneliners. Det var egna spår. Det var allt om löften om att det ska hända en massa grejer i sommar så alla ska få något att skriva om till att köra lite Eric Cantona-likt med snack om fiskmåsar efter en fråga om dokumentären “Den ungen Zlatan” som han inte hade sett.

ANNONS

Rätt fascinerande att ta del av hans driv att pumpa upp sig själv och motståndare och kritiker, vilket även gällde landslaget. Som exempelvis när han beskrev att alla var emot landslaget, ingen trodde på dem och alla bara kritiserade dem inför EM-playoffet mot Danmark.

Eller när han själv drog in OS på presskonferensen och det var uppenbart att han förutom EM i Frankrike även vill åka med Sverige till Rio de Janeiro, men att det också blir en fråga för den klubb han tillhör då. Men att det blir en förhandling och han ansåg sig själv sitta stark i en sådan.

På en fråga från SVT så konstaterade han att gör sitt jobb, och att han gör det bra. Till och med jävligt bra. Han beskrev själv hur han spelat poker när han gått in i den pågående säsongen med ett utgående kontrakt, men att det nu finns mycket att välja på efter hans uppvisningar under säsongen.

Pressen utifrån sporrar. Att han upplever att det finns kritik mot honom. Att han sedan konstruerar en hel del av den bilden själv är sin sak, men det är uppenbart att det är ett verktyg han fortfarande kan ta till för att lyfta sig. Imponerande på sitt sätt.

ANNONS

Ingen tvekan om att Zlatan spelar bland sin bästa fotboll i karriären. Under april avgörs mycket av säsongen med Champions League-kvartsfinal mot Manchester City, ligacupfinal, cupsemifinal och samtidigt ska han kanske göra klart med en ny klubb.

Lägg till att det verkar vara en hel del kommersiella projekt under utrullning. Dels från vitamninvattnet men det ska även ske filminspelningar i Malmö i mitten av april, och frågan är om det inte är den sportklädkollektion han gör ihop med de norska bröderna som har Dressmann.

Återigen bjöd Zlatan de engelska medierna på bra rubriker när han pratade om Premier League och att det finns konkret bud därifrån. Att det är den mest uppmärksammade ligan i världen. Att agenten Mino Raiola känner att det är dags att välja spår, men att en förhandling med klubb ska vara som ett äktenskap, bägge ska vilja.

Petra Thoréns fråga om hur mycket inflytande frun Helena och sönerna har på hans klubbval och efterföljande flytt var det ett tydligt svar. Ingenting. Det är han som ska trivas i klubben och det är han som ska bestämma var han ska spela nästa säsong.

ANNONS

Om det blir fortsatt spel i Paris SG? Knappast, för som han påpekade förekommer överhuvudtaget inga diskussioner mellan honom och klubben. Däremot hyllade han PSG och de som stod bakom den, och tackade för att de gjort allt som de utlovat.

Och när det handlar om att Zlatan pratar om en kommande kampanj för sitt vitaminvatten på en presskonferens. Är det då okej att fråga om det, eller är det att gräva i hans privatekonomi? Apropå synpunkter från lagkaptenen och SvFF om vad man får fråga om.

Publicerad 2016-03-27 kl 19:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto