Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En efter en försvinner de gamla spelarna

Nya tider när A-landslaget filmar bakom Jane Björk när hon gör en intervju med Kim Källström och lägger ut i appen Blågult inifrån. Minst sagt tveksamt. Eftersom SvFF därmed ser till att den egna appen har publicerat SVT:s intervju innan den statliga televisionen publicerat den.

***

Mikael Lustig fick kliva av lördagens träning. Hårt lindad kring höger fot. Högerbacken vred ankeln för tre veckor sedan och fick en känning. Ingen fara med Lustig, enligt presschefen Niklas Bodell.

***

Champions League-finalen mellan Real Madrid-Atlético Madrid väntar lördag kväll. Håller en tumme för Diego Simeones mannar. Gillar det kollektivet, men har svårt att tända till inför en final mellan lag från samma land. Så gammal och konservativ är jag.

***

Gott mod från EM-reserverna Johannes Hopf, Isaac Kiese Thelin och Marcus Rohdén. Självklart är det en chans att visa upp sig och det kan bli skador, men det måste vara speciellt att vara så nära EM-festen men ändå så långt borta.

***

Hinner Albin Ekdal? Under lördagens körde han vid sidan återigen. På tisdag ska Erik Hamrén slutgiltigt anmäla truppen till Uefa.

***

Fick påpekat att skälet till att SvFF:s app kostar 20 kronor är för att man vill ha en tröskel mot folk som ska komma in för att skriva skit.

***

 

Kim Källström klev fram på lördagen efter att han anslutit till EM-truppen och meddelade att han lägger av i landslaget efter EM i Frankrike. Den snart 34-årige mittfältaren ger sig 15 år efter debuten i A-landslaget och satsar på klubblaget.

I mars svävade Källström när han fick frågor om EM-slutspelet skulle bli hans avsked, men nu hade han funderat klart. Givetvis förståeligt av flera skäl; framför allt att en ny cykel med VM 2018 som avslut är två nya år och att han kan sluta med ett mästerskap.

Att lägga av i rätt tid är svårt och det är få förunnat att träffa rätt. Klart är att Källström och radarpartnern Andreas Isaksson sagt att EM-slutspelet blir avslutet. DN gick på fredagen ut med uppgiften att Zlatan Ibrahimovic också ska ha bestämt sig att sluta, vilket är ett ganska väntat besked.

Lägg till att Erik Hamrén också bestämt sig för att lämna landslaget efter EM. Mästerskapet i Frankrike blir avslutet och frågan är om det är bra eller dåligt? För egen del tror jag på det förstnämnda, att de inte har särskilt mycket att förlora och det ger både spelarna och förbundskaptenen en injektion.

Ungefär som mot Danmark i höstens playoff. Då Sverige reste sig spelmässigt, höll ihop laget och visade en annan sida än tidigare under kvalet. Det handlade om vinna eller försvinna och det blev på ett sätt en befrielse för en del spelare visste att det skulle vara över, och även Hamrén.

Smart av Källström och Isaksson att precis som Hamrén att gå ut med beskedet i förväg. Då slipper de frågor och spekulationer om det under mästerskapet, vilket också är en fördel. Förhoppningen är också att de kan avsluta i stil och ta Sverige vidare i EM-slutspelet.

Både Isaksson och Källström har varit med under hela Zlatan Ibrahimovic tid i landslaget och det har blivit många mästerskap för de tre spelarna, även om Kim Källström missade VM 2002, och på många sätt passande att de får kröna landslagskarriärerna med ett slutspel.

Publicerad 2016-05-28 kl 17:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons