Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hamrén gjorde rätt kring Wendt mot Slovenien

Oscar Wendt har inte fått plats i Erik Hamréns EM-trupp utan den förre Blåvitt-backen är bara reserv på hemmaplan. I grunden fel och även om Sverige har bra vänsterbackar hade han kunnat ta en plats längre upp och Wendt hade varit given i min trupp.

Däremot var det givetvis rätt att inte kalla in Wendt för att spela 90 minuter mot Slovenien för att sedan skicka tillbaka honom på semester. Det hade varit allt annat än juste, och där agerade förbundskaptenen korrekt, även om det blev konstiga uppställningar med Jimmy Durmaz och Sebastian Larsson som vänsterback.

Extra udda med en rad spelare som var i farten mot Slovenien och bara är EM-reserver. Samtidigt är det förståeligt att Kiese Thelin, Hopf, Rohdén och Krafth vill visa att de håller på den här nivån om något händer. De har inte alls samma laddade relation med Hamrén som Oscar Wendt har.

ANNONS

Kan inte skylla det här på Erik Hamrén, han har hamnat i kläm när Uefa inte sett till att skydda EM-slutspelet. Knappast förbundskaptenens fel att flera ligor höll på ända in i det sista och att Champions League-finalen gick i lördags. Extra deppigt för spelarna som inte får chansen att visa upp sig.

Förstår Emir Kujovic, Ludwig Augustinsson, Erik Johansson och Robin Olsen som kan vara besvikna och av olika skäl kunde se på Slovenien-matchen som bästa möjligheten att visa upp sig. Wales på söndag blir ett rakare genrep och det blir troligen en startelva och sedan gör Hamrén en del skiften efter hand.

Ändå fick Hamrén en del besked på Swedbank Stadion:

Andreas Isaksson kanske inte spelat i Kasimpasa men han håller klassen när det handlar om att rädda bollar.

Jimmy Durmaz var pigg och tog vara på möjligheten när han fick 90 minuter. Utmanar om en plats i startelvan.

ANNONS

Oscar Hiljemark gladde, framför allt i andra halvlek. Gillade min kollega Hanna Marklunds förslag att använda honom på en kant om man behöver en löpvillig och defensivt starkare spelare.

Andreas Granqvist har pondus och självförtroende och, men samspelet med Victor Nilsson Lindelöf måste upp ett snäpp och det hänger på bägge.

John Guidetti krigar sig fram till målchanserna och han är en injektion men behöver målen. Just nu är han efter Marcus Berg i kampen om att starta.

Sebastian Larsson har en bit kvar till toppformen, det syns att han haft en tung säsong.

Kim Källström är given centralt, men frågan är vem som spelar bredvid honom? Är det Oscar Lewicki?

Emil Forsberg är näst efter Zlatan Sveriges viktigaste offensiva spelare. Hans snabbhet kombinerat med att han kan slå sin motståndare.

På söndag får man se hur Hamrén tänkt sig startelvan och fortfarande tror jag på att följande spelare startar mot Irland måndagen 13 juni: Isaksson – Lustig, Granqvist, Johansson, Olsson – Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Berg.

ANNONS

Senast tisdag kväll 23:59 ska Erik Hamrén skicka in truppen till Uefa. Sedan får man byta ut en skadad eller sjuk spelare mot läkarintyg fram till EM-premiären. Vi lär få reda på truppen när förbundskaptenen har presskonferens i Båstad 18:00.

Albin Ekdal är den enda som är osäker, men troligen får han följa med. Med tanke på att han inte spelat match sedan 17 april och inte kunnat träna fotboll på riktigt förrän denna vecka är det en bra bit kvar innan han kan konkurrera om att ta plats i laget.

Om det är rätt att ta med Ekdal? Med tanke på hans tunga säsong med en rad skador så är det tveksamt, men han har varit en viktig spelare för förbundskaptenen och då är det förståeligt att Hamrén vill ha med honom till Frankrike.

***

Zlatans Malmö-flört var spännande, men med tanke på att det kommer fler Volvo-filmer som är inspelade i Malmö och dessutom kommer en sportkollektion som ska öppna någon affär så kan hans återkomst till Malmö lika gärna vara det.

ANNONS

***

Man märker att allvaret närmar sig på hur ledarna i SvFF och kring landslaget uppträder. Spänt, var ordet. Mästerskapet är sjukt viktigt.

***

Min kollega Anna Brolin träffades av en lakritsbit under sändningen. Kom ett gäng godisbitar högt uppifrån och det är för jävligt att det sker. Fattar att det gjorde ont och att Anna blev rädd när hon oförberedd blev träffad i huvudet.

***

Apropå Oscar Wendt så är han veckans poddgäst. Han berättar om relationen med Hamrén, om den brutala petningen efter Ungern-matchen, om att han vill spela i landslaget under Janne Andersson, om succén i Bundesliga och att han vill spela för Blåvitt innan han lägger av.

Totalt finns 105 avsnitt av podden #Lundh och ALLA avsnitt finns här och bland gästerna är nye förbundskaptenen Janne Andersson, Henrik Larsson, Jonas Thern, Ole Gunnar Solskjaer, Hasse Backe, Nanne Bergstrand, Kennedy Bakircioglü, Pia Sundhage, Lotta Schelin och många fler har gästat.

ANNONS

Alla avsnitt går att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande.

***

Landslaget flyttar in i Båstad under måndagen. Ett fint ställe att ladda upp på och vi som var med på U21-EM 2009 vet att förutsättningarna är fina där.

Publicerad 2016-05-31 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto