Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Folkfesten i Båstad gav sköna vibbar

Lundhs blogg

När landslaget tränade första passet på Örebäcksvallen i Båstad var det en folkfest. Flera tusen personer hade sökt sig till den upprustade arenan i den lilla orten på Bjärehalvön för att följa Zlatan Ibrahimovic, Erik Hamrén och de andra i den svenska EM-truppen under träningen.

Företagaren Erik Paulsson (grundat Peab och storägare i Fabege med täta kopplingar till SvFF via Friends Arena) och hotellchefen Lasse Henningsson tillhör de privata näringsidkare som satsat flera miljoner kronor för att EM-truppen ska förlägga sitt förläger i Båstad.

Bland annat har man förlagt landslaget på nyrenoverade Riviera Strand och rustat upp arenan som vanligtvis är Båstads GIF hemmaplan, och både byggt ut planen, lagt in nytt gräs och bevattningsanläggning och dessutom byggt upp läktare och annat runt om kring. Ovanpå ser man till att spelarna får roliga saker att syssla med vid sidan om träningarna.

Annons

Skälet att herrarna öppnar i plånböckerna är att man vill bredda Båstads profil. Man kan säga att de fick bra utväxling första dagen när skolorna hade fått ledigt och det kom över 3000 personer till träningen, enligt Helsingborgs Dagblad. Förre SVT-profilen Fredrik Belfrage var speaker och det var en skön stämning när EM-låten varvades med klassiska hejaramsor.

Mediabevakningen blir naturligtvis därefter och många i Sverige får upp blicken för Båstad. Att det var strålande solsken bidrog naturligtvis till att det blev en fantastisk förmiddag. Att se glädjen när ungarna sedan fick en hel del autografer och kunde ta bilder värmde i hjärtat. Det är lätt att glömma bort det här i fotbollens värld, men det var härligt att följa.

Blir två stängda träningar torsdag och fredag då landslaget på allvar ska slipa på samspelet men det får varken publik eller medier följa. Däremot så öppnar man upp på lördag igen – träningen börjar 10:45 – och då lär det bli ännu mer knökat på Örebäcksvallen eftersom folk är lediga och även en del utifrån kan ta sig till idrottsplatsen.

Annons

Träningsmässigt så körde Albin Ekdal med de andra spelarna under träningen, däremot befann sig Oscar Lewicki och Kim Källström vid sidan och gnuggade på övningar ihop med den kunnige sjukgymnasten Ricky Dahan. Duon har haft skadeproblem.

***

Fotbollskanalen On Tour dag 1

Fotbollskanalen On Tour dag 2

***

Finland och Hasse Backe ställs mot Belgien i kväll. Kanske läge att slå Backe en signal efter matchen?

***

Här är samtliga EM-trupper som nu är klara.

***

Presskonferens med Zlatan och han gav ändå en del besked om Malmö FF, Allsvenskan, Berg vs Guidetti, säkerhetsläget i Frankrike och om han bestämt sig för att lägga av i landslaget:

Publicerad 2016-06-01 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto