Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bilden av Hamréns smekmånad blev skev

På måndag gör podden comeback med Daniel Nannskog som gäst. Den förre anfallaren som numera är populär expert i SVT talar om hur han ser på det nya landslaget, om svensk klubbfotboll och dess brister, jobbet som expert och sin karriär. Kan utlova en del sköna skratt från en energisk person.

Totalt finns 113 avsnitt av podden #Lundh och ALLA avsnitt finns här och bland gästerna finns nye förbundskaptenen Janne Andersson och hans två scouter Jonas Thern och Tom Prahl, spelare som Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Patrik Carlgren och Emir Kujovic, journalister som Erik Niva och Robert Laul och inrikesminister Anders Ygeman, tränaren Ole Gunnar Solskjaer, experten och förbundskaptenen Hasse Backe, OS-hjälten Hedvid Lindahl och många, många fler.

ANNONS

***

Numera finns jag under Bonnier Broadcasting och har fått mejladressen: olof.lundh@bonnierbroadcasting.com. Just att tappa @TV4.se svider lite, det var enkelt och tydligt, men annars ingen dramatik utan bara en omorganisation.

***

Landskrona Bois följde upp cupsuccén mot Malmö FF med att förlora mot Husqvarna och man fick se Norrby smita förbi upp på kvalplats. Man älskar ju Medi Dresevic som firade sitt mål på läktaren….och blev utvisad.

***

Efter några dagars samling med förbundskapten Janne Andersson och en markant skillnad i öppenhet kring landslaget jämfört med under Erik Hamrén, skildrat av kollega Andreas Sundberg här, ligger det en del i vad Mikael Lustig säger: Att det är en smekmånad under en ny förbundskapten.

Självklart är det enklare för Andersson när han inte lett landslaget i en enda tävlingsmatch. Ändå går det att se en större beredskap i att hantera när det blåser till. Ta bara när Janne Andersson i P1:s Sommar talade om krav att sjunga nationalsången. Han bad om ursäkt, backade och tog på sig ansvaret.

ANNONS

Dessutom var Hamréns smekmånad inte så fylld av smek. I efterhand höll vi i pressen igen och berättade inte fullt ut om det som skedde. Själv blev jag utskälld redan efter första träningsmatchen och hans förhållande till Aftonbladet var ansträngt redan efter första presskonferensen. Lägg till att han klandrade SvD öppet på sin andra presskonferens.

Bara det att han tog in hela Bladets styrka av utsända och läxade upp dem inför sin presskonferens inför första tävlingsmatchen, EM-kvalet mot Ungern hösten 2010, och det blev inte mycket skrivet om det. Kan inte minnas vad de hade gjort för att misshaga förbundskapten då. Så bilden av att han dansade i Skavlan var en förbannat skev bild…och han tog knappt ett steg.

Kolla själv 4:40 in i klippet: [youtubeplay id=”NT1Lnux3-Lc” size=”medium”]

ANNONS

Helt enkelt fastnade vi i att ge en bild av en smekmånad och naturligtvis var det en skillnad mot hur det hade varit kring Lars Lagerbäck på slutet. Så det är bara att erkänna att vi i pressen inte riktigt gjorde vårt jobb och gav en korrekt bild av förbundskaptenen.

Hur länge klarar då Janne Andersson att hålla i gång det här? Hur länge pallar spelarna att bjuda på sig själva? Plötsligt har man utökat pressträffarna till en halvtimme och dessutom sker de efter lunch så det är mindre stress än förr när pressträffen var 20 minuter före träningen, och osugna spelare kom för sent och visste att de inte behövde stanna för träningen började.

Min kollega Sundberg har gett det max ett halvår. Själv tror jag att det kan vara längre än så och det trots eventuella resultat. Inte så att det är glatt hela vägen, det kommer givetvis att spraka till mellan landslaget och medierna även i framtiden. Tro inget annat. Däremot tror jag inte det blir samma fientlighet som gick att ta på när Hamrén och Marcus Allbäck ledde landslaget.

ANNONS

En skillnad jämfört med när Hamrén trädde till är att förbundet i dag är inne på att ta sig från den mediafientlighet som präglade stora delar av den förre förbundskaptenens tid. Det var ett krav från generalsekreterare Håkan Sjöstrand på den tillträdande förbundskaptenen. Om det var det som fick Jörgen Lennartsson att tacka nej två gånger får vi väl aldrig reda på.

Däremot hade Janne Andersson inga problem att köpa det eftersom han alltid haft ett rätt avslappnat sätt att hantera medierna. Via honom har SvFF nu varit tydliga mot spelarna att man vill gå mot en större öppenhet och att det är den enda vägen som gäller när man bygger ett nytt landslag utan superstjärnor och ska försöka få till uppmärksamhet.

Publicerad 2016-09-02 kl 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto