Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bara fyra spelare är helt givna mot Frankrike

Lundhs blogg

Publikkris i Allsvenskan, enligt SVT. Sportbladet hakade på den vinkeln. Naturligtvis kan man göra den böjen, den är ju korrekt om man ser till utvecklingen från 2015 som var ett rekordår.

I fredags skrev jag en krönika på publiktemat, men med vinkeln att det inte är en katastrof utan snarare ett historiskt starkt publikår och det ett år där EM 2016 tryckte ihop spelschemat vilket skapade ett tätt matchande och därmed möjligen svårt för folk att gå på allt.

Även om AIK tappat över 4000 har man gjort ett starkt år historiskt. Naturligtvis ska man inte vara nöjd från Sef eller klubbarnas håll när man tappar publik men det har funnits värre krisår för Allsvenskan i fotboll än 2016.

***

Landslaget är bara i Marbella under ett par dygn och man kan undra om det är värt det? Samtidigt räcker det att känna av ljuset för att få lite mer hopp om livet.

Annons

***

Frankrike är rankat på plats 7 enligt Fifa-rankningen. Sommarens EM-finalist blir en minst sagt tuff uppgift och när vi svenskar klagar på att vi saknar världsstjärnor och spelare i de stora ligorna och klubbarna. I den franska truppen som Didier Deschamps disponerar kryllar det av äss.

Det är spelare från Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Atletico Madrid och en hel rad engelska storklubbar som Arsenal, Tottenham, Manchester United och Chelsea och även franska klubbar som Lyon, PSG och Monaco.

Senaste startelvan, mot Holland, enligt 4-2-3-1:

Lloris

Sidibe, Varane, Koscielny, Kurzawa

Pogba, Matuidi

Sissoko, Griezmann, Payet

Gameiro

Annat än den svenska startelvan som väntas på Stade de France även om Kurzawa är skadad och ersatt av Patrice Evra.

***

Två viktiga träningar väntar landslaget tisdag och onsdag efter måndagens rehabpass. Det är här spelare likt Jakob Johansson kan visa att de ska spela på fredag kväll. Janne Andersson brottas med en del frågetecken efter återbuden:

Annons
  • Vem spelar högerback när Mikael Lustig är skadad? Emil Krafth ligger bäst till.
  • Vem är vänsterback när Martin Olsson fick utebli på grund av skadad. Kamp mellan Ludwig Augustinsson och Oscar Wendt.
  • Får Jimmy Durmaz plats när man ska spela defensivt? Eller blir det som mot Holland med en mer defeniv kantspelare?
  • Hur ska han göra centralt på mittfältet? Oscar Hiljemark har det blytungt i klubblaget. Albin Ekdal har haft skadeproblem, Hamburg är helt ur slag och han har varit en del mittback. Jakob Johansson har inte spelat i Blågult på länge och aldrig varit när en sådan här match. Ingen lätt ekvation.
  • Vem ska spela på topp? John Guidetti är i målform men är ingen djupledslöpande anfallare som har sin styrka i kontringarna. Ola Toivonen gjorde det bra i landslaget senast men har haft begränsat med speltid i Toulouse.
  • Annons

Följande spelare är helt givna: Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Emil Forsberg. Annars är det ett pusslande som gäller för Janne Andersson och staben, men Lars Lagerbäck vet hur det är att få storstryk mot Frankrike och lär veta en hel del om hur man ska balansera upp motståndet.

 

Publicerad 2016-11-08 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto