Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jakob Johansson ska ankra upp defensiven

Lundhs blogg

Gott om svenska fans på läktaren på Marbella Futbol Center och även om de inte kände igen så många spelare så var de glada över besöket på den spanska solkusten. Det är uppenbart att många tar sin tillflykt här under vintern, och de tillhörde det äldre gardet.

****

Återigen slående vilken annan atmosfär som omger det svenska landslaget efter epokerna Hamrén och Ibrahimovic. Betydligt mer öppet och avspänt ännu så länge.

****

I Marbella är man i skugga när det handlar om USA-valet. Rätt skönt. Se till att få det avklarat bara.

****

Vet inte om det är fel på min personlighet eller om jag inte är gammal nog, men tanken på att bo på den spanska solkusten lockar inte. Diskuterade flitigt med Ekwall och Sundberg och bägge var sugna på att lägga tid i den här regionen i framtiden. Är själv rädd att jag skulle få lappsjuka.

****

Jonas Thern till Landskrona Bois…oj.

Annons

****

Janne Andersson ser ut att peta Oscar Hiljemark och satsa på Jakob Johansson från start på Stade de France på fredag kväll. Då storfavoriten Frankrike väntar i VM-kval och Sverige ställs mot världsjuan och sommarens EM-finalist.

Den tidigare Blåvitt-spelaren representerar numera AEK Aten men har bara gjort tre A-landskamper och det på vinterturnéer. Han var riktigt vass i Thailand 2013 men då var det trångt på det centrala mittfältet, som jag krönikerade om då, och var även med i Abu Dhabi 2014.

Till vinterturnén 2015 var Johansson återigen uttagen men fick lämna återbud då det blev en flytt till Grekland. Där han han spelat 13 matcher från start i höst och totalt spelat drygt 60 matcher sedan han lämnade Kamratgården.

Att döma efter träningen blir det Albin Ekdal och Johansson centralt och det går att förstå, även om Johansson är oprövad på den här nivån. Han är defensivt starkare än Hiljemark som dessutom har det jobbigt i klubblaget, och Janne Andersson har inte mycket att välja på.

Annons

Antalet alternativ på det centrala mittfältet är begränsade och när han petade Alexander Fransson så blev det Johansson. Om tisdagens pass är facit och inte en fint från förbundskaptenen så får Johansson spela sin första riktiga landskamp borta mot Frankrike.

Däremot lite svårt att förstå om Marcus Rohdén skulle fylla ut på en kant, till höger som det såg ut på träningen, då hade det väl varit bättre att behålla Hiljemark i elvan. Emil Forsberg är helt given och blir det offensivt viktigaste vapnet för svensk del i VM-kvalet.

Onsdagens träning är stängd och torsdagens träning, som sker dagen före match, är av enklare karaktär. Därför blir tisdagens pass den som man kan läsa in en startelva i från och med tanke på hur det ser ut ställer Sverige upp så här:

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Marcus Rohdén, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin.

Annons

Det verkar som Augustinsson går före Oscar Wendt – som såg lätt deppad ut under träningen – och att Emil Krafth tagit andraplatsen bakom Lustig. Att flytta ut en mittback är inget alternativ.

Kiese Thelin har gått från att bli inkallad som blixtersättare till skadade Marcus Berg till att vara nära en startplats mot fransmännen trots begränsat med speltid i Bordeaux. Tydligen är Guidetti och Nyman efter honom.

Räkna med att Sverige kommer att köra som mot Holland på hemmaplan i början på september. Siktet är på att hålla tätt bakåt och inte ta några risker för att det inte ska rinna i väg, men det gäller att man kan skapa något framåt och hålla i bollen om man ska orka.

Under 2016 har Frankrike bara förlorat en match, mot Portugal i EM-finalen så man föll i förlängningen. Sedan har man spelat 0-0 borta mot Vitryssland i VM-kvalpremiären och även 0-0 i en träningsmatch mot Schweiz i våras.

Annons
Publicerad 2016-11-08 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto