6 september: Sverige – Holland 1-1, Vitryssland-Frankrike 0-0, Bulgarien-Luxemburg 4-3
7 oktober: Luxemburg – Sverige 0-1, Holland-Vitryssland 4-1, Frankrike-Bulgarien 4-1
10 oktober: Sverige – Bulgarien 3-0, Vitryssland-Luxemburg 1-1, Holland-Frankrike 0-1
11 november: Frankrike – Sverige 2-1
13 november: Luxemburg-Holland 1-3, Bulgarien-Vitryssland 1-0
Spelschema
2017
25 mars: Sverige – Vitryssland, Bulgarien-Holland, Luxemburg-Frankrike
9 juni: Sverige – Frankrike, Holland-Luxemburg, Vitryssland-Bulgarien
31 augusti: Bulgarien – Sverige, Frankrike-Holland, Luxemburg-Vitryssland
3 september: Vitryssland – Sverige, Holland-Bulgarien, Frankrike-Luxemburg
7 oktober: Sverige – Luxemburg, Vitryssland-Holland, Bulgarien-Frankrike
10 oktober: Holland – Sverige, Luxemburg-Bulgarien, Frankrike-Vitryssland
Svensk seger är ett måste i mars, mot Vitryssland hemma. Utgår från att både fransmän och holländare tar tre poäng den omgången. Sedan bör Sverige ta poäng mot Frankrike i juni. En seger drar in fransmännen i kampen om förstaplatsen som dår är öppen.
En poäng mot fransmännen är okej för då är man åtminstone före Holland som förlorade sin hemmamatch mot fransmännen. Då handlar det främst om att ta en andraplats i kvalgruppen och tro på playoff.
När Sverige åker till Bulgarien i slutet på augusti så möts Frankrike och Holland igen. Sverige möter alltså Holland först i den absolut sista omgången av kvalspelet. Troligen blir det en rejäl drabbning som då gäller en plats i playoff.
Vad som talar för Sverige är att Janne Andersson då får mer tid på sig att sätta spelet och prova spelare och att allt kan bli flera snäpp bättre. För att inleda kvalspelet så här starkt utan träningsmatcher och med ett nytt landslag är bra jobbat.
Visst är det häftigt att många unga spelare får chansen och att Andersson är villig att satsa på dem. Att de sedan gör det bra gör det ännu roligare och A-landslaget har fått ett nytt liv vilket det behöver.
Lustigt att kolla in Janne Anderssons startelvor under hösten och se hur de skiftat och att bara fem man från matchen mot Holland startade mot Frankrike på Stade de France och bara fyra av dem har spelat alla matcher: Olsen, Nilsson Lindelöf, Granqvist och Forsberg.
Startelvan mot Holland: Olsen – Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Wendt – Rohdén, Fransson, Hiljemark, Forsberg – Berg, Guidetti.
Startelvan mot Luxemburg: Olsen – Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Olsson – Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Forsberg – Berg, Guidetti.
Startelvan mot Bulgarien: Olsen – Krafth, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Olsson – Durmaz, Ekdal, Johansson, Forsberg – Toivonen, Berg.
Startelvan mot Frankrike: Olsen – Krafth, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Durmaz, Ekdal, Johansson, Forsberg – Toivonen, Guidetti.
Så här vill jag se den svenska startelvan mot Ungern på tisdag
Olsen – Krafth, Nilsson Lindelöf, Jansson, Augustinsson – Forsberg, Johansson, Hiljemark, Wendt – Nyman, Guidetti.
Olsen måste få chansen att revanschera sig. Jansson bör få speltid. Vill se Wendt i spel på mittfältet. Toivonen och Durmaz är slitna och då öppnar det för de andra. Nyman är läge att se ihop med Guidetti.
Ungern VM-kvalade under söndagen och det är klart att det inte är optimalt träningsmotstånd att man spelat match två dygn tidigare, även om det var mot Andorra och blev en enkel hemmaseger.
Det är naturligtvis lätt att gnälla över det här, att Ungern kommer med ett B-lag och U21-spelare, men den nya fotbollskartan innehåller färre och färre träningsmatcher och Sverige utan Zlatan har svårt att få till matcher. Bra för Andersson att kunna testa en del.